Afbeelding
Foto: Tom van der Put

Stadspark ‘t Zoet is officieel weer geopend

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Stadspark ‘t Zoet is weer geopend. In het park op het voormalig CSM-terrein vond afgelopen vrijdag een officiële opening plaats. Daarbij werd onder andere het jaarprogramma met de evenementen en activiteiten van komende maanden bekend gemaakt. 

Het nieuwe stadspark ‘t Zoet is vanaf dit weekend weer geopend. “Nadat we vorig jaar voorzichtig zijn begonnen met activiteiten in het park, pakken we in de zomer van 2024 groots uit”, laat de gemeente weten. Voor de komende maanden is er een uitgebreide evenementenkalender gemaakt. Die werd afgelopen vrijdag officieel onthuld door wethouder Eddie Förster.

Programma

De activiteitenkalender van het stadspark op het voormalige CSM-terrein startte afgelopen weekend met een ‘zoete uitmarkt’. Betrokken bedrijven en organisaties gaven hier een voorproefje van het zomerseizoen. Het eerste grote evenement op ‘t Zoet vindt aanstaande zaterdag al plaats. Dan is de bietenbak de locatie van het nieuwe Koningsdagfestival Oranje Zoet. Dat festival wordt georganiseerd door de makers van Ploegendienst.

Op de kalender staan verder onder andere Anita Festival op 18 mei, een filmavond op 31 mei, Wijnfestival Ontkurkt van 7 tot en met 9 juni en BredaPhoto van 13 september tot en met 3 november. Bovendien zullen Mezz, Poppodium Phoenix en VV Eigenbelang in de zomer zorgen voor een wekelijkse programmering.

Vrij toegankelijk

Los van de evenementen is het park ook gewoon vrij te bezoeken. Dat kan niet alle dagen, omdat er toezicht nodig is. Park ‘t Zoet is van 1 april tot en met 1 oktober iedere vrijdag tot en met zondag van 14.00 uur tot en met 18.00 uur geopend. Het stadspark is omheind met een hekwerk, om te voorkomen dat mensen onveilige delen van het 26 ha grote terrein betreden 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding