Afbeelding
Foto: Gemeente Breda

Stevige groene impuls voor Prinsenbeek met aanplant van 88 bomen

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

PRINSENBEEK - Prinsenbeek is straks maar liefst 88 bomen rijker. De gemeente Breda is in het dorp hard aan de slag in de openbare ruimte. Dat betekent soms ook dat er bomen verdwijnen. Om dit te compenseren én om een stevige groene impuls te geven worden door heel Prinsenbeek nieuwe bomen geplant.

Op maar liefst 27 plekken in Prinsenbeek worden binnenkort bomen geplant. In totaal komen er 88 nieuwe bomen bij in het dorp. Om daar het symbolische startsein voor te geven, hielp wethouder Jeroen Bruijns vandaag aan de Westerkim mee met het planten van een Magnolia. 

 “Door het planten van bomen zorgen we voor een fijne leefomgeving en investeren we in een duurzame toekomst. Enorm belangrijk dus”, aldus de wethouder. “Dat is ook de reden waarom Breda een stad in een park wil zijn. In Prinsenbeek zagen we dat er in de loop van de tijd best wat bomen waren verdwenen. En ook voor werkzaamheden die we nog gaan uitvoeren moeten we soms helaas bomen kappen. Met het planten van 88 bomen in heel Prinsenbeek maken we dat direct ruimschoots goed. Sterker nog we geven een stevige groene impuls.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding


De locaties waar de bomen komen - Gemeente Breda

De 88 bomen komen te staan op 27 verschillende locaties. Die zijn aangegeven op de afbeelding hierboven. Het gaat om verschillende inheemse soorten zoals de els, berk en veldesdoorn. Ook worden bomen geplant met een grote sierwaarde zoals de tulpenboom en Japanse Sierkers. De verwachting is dat in maximaal drie weken tijd de nieuwe bomen geplant worden. De boomstructuren worden op diverse locaties in Prinsenbeek verstevigd. Ook zijn locaties toegevoegd waar meer groen wenselijk is voor hittestress, biodiversiteit en beleefbaarheid voor omwonenden.  

De straten waar bomen worden geplant:
Berkenlaan
Liniewal
Dries
Rakehof
Merlijnshof
Zonnedauw
Bochtakker
Vroente
Heiveld
Heisprong
Kriekenveld
Klaverveld
Parklaan
Plantsoen
Tournooiveld
Plantsoen
Hertenhoek
Brouwersbos
Westerkim
Den Elst
Begijnenakker
Liesbosdreef
Valveeken
Prinsenboschlaan
Schipperenweike
Westerikse Binnenweg
Schotenhof