Ook de Smaakmakers zijn ambassadeurs van de stad
Ook de Smaakmakers zijn ambassadeurs van de stad Foto: WESLEY VAN DER LINDE

Breda start zoektocht naar jongerenambassadeurs

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Breda gaat jongerenambassadeurs werven. Dit om jongeren meer te betrekken bij de politiek en het beleid. “We hopen dat enthousiaste jongeren zich aanmelden om hun stem te laten horen, zowel gevraagd als ongevraagd. Jongeren zijn immers de toekomst van onze gemeente en zij zijn hard nodig om tot toekomstbestendige oplossingen te komen voor Breda”, aldus wethouder Förster.

“In Breda willen we input van jongeren meenemen in het maken en uitvoeren van beleid en willen we ze betrekken bij de politiek. De afgelopen maanden hebben we gezocht naar de juiste manier om dit te kunnen doen. Mede dankzij de input van verschillende jongeren in Breda, hebben we nu gekozen voor het werven van jongerenambassadeurs”, aldus wethouder Eddie Förster.

Er is al gestart met het werven van de nieuwe ambassadeurs. “De campagne richt zich voornamelijk op jongeren van 16 t/m 27 jaar oud. De posters voor deze campagne kun je de komende twee weken in de stad tegenkomen. Deze campagne is gekoppeld aan een website, namelijk Echo Breda. Op deze website kunnen jongeren meer informatie vinden over deze ambassadeurs, maar ook met elkaar in contact komen en meer lezen over wat er in de gemeente Breda al gebeurt voor én door hen. We hopen dat enthousiaste jongeren zich aanmelden om hun stem te laten horen, zowel gevraagd als ongevraagd. “