Pukkelpop 2011 eindigde in een drama. foto Appelogen.be / flickr.com
Pukkelpop 2011 eindigde in een drama. foto Appelogen.be / flickr.com

Toch nog even Pukkelpop

Column

Het duurde even voor ik er over kon schrijven… Pukkelpop 2011 in een notendop; twee vrienden, een uitgeprint programma met de highlights in het roze gearceerd en hoge verwachtingen. Rond de middaguren slenteren richting het terrein. Eerst nog wat afleiding van een tentje wat pintjes aanbiedt voor €1,- daar blijf je een tijdje hangen, want je bent toch een Hollander.

Het weer is goed en er heerst een ontspannen doch uitgelaten sfeer. Explosions In The Sky is afgelopen als de lucht wat betrekt. Even schuilen voor de regen. Na twintig minuten sta je in de blubber en is het een slagveld. Je staat bij je tentje te tobben of je zal vertrekken of niet en op Twitter gonzen de geruchten over 6 doden tijdens het noodweer. Pas later, als je bezorgde berichten en telefoontjes krijgt en filmpjes gaat terugkijken besef je hoe heftig het was.

Het is goed om stil te staan bij hoe destructief de natuur kan zijn en bij wat er kán gebeuren, maar de angst om wat zou kunnen gebeuren mag absoluut de festivalbeleving niet bepalen.

Volgend jaar ga ik weer.
Steffi Blonk