Mijn Sanseveria 2010
Mijn Sanseveria 2010

Een goede beat onder 'M'n Sanseveria'

Cultuur carnaval

BREDA – De Bredase carnavalshit ‘Mijn Sanseveria’ wordt in het nieuw gestoken. DJ Cor Fijneman en het Deksels Goed Orkest hebben meegewerkt aan de moderne versie.

“Het is eigenlijk een knipoog naar het oude nummer”, verteld Jaap Meeldijk, initiatiefnemer van het project. De vader van Jaap lanceerde het lied in 1985. Samen met Joris Joosen, wiens vader ook in het Deksels Goed Orkest speelde, pakte Jaap dit ‘hobbyproject’ op.

Beide zoons brachten het Orkest, waarvan de leden elkaar al lang niet gezien hadden, weer bij elkaar. Dit liep uit op een feestje. Na een goede borrel heeft het voormalig Orkest vier uur lang oude, leuke en vieze liedjes gezongen op de Grote Markt.

De nieuwe versie van ‘Mijn Sanseveria’ maakt gebruik van de originele tekst. Wel is er een couplet bijgeschreven. De eerste vier regels dienen nu ter introductie van de versie 2010. “We hebben wat andere arrangementen gebruikt en DJ Cor Fijneman heeft een goede beat onder het refrein gezet”, vertelt Jaap. “Maar het blijft wel een carnavalsnummer, met echte blazers en het Deksels Goed Orkest als achtergrondkoor.”

De single bevat een aparte toevoeging. De mannen van Deksels Goed hebben een extra track opgenomen, op hun eigen manier. Jaap vindt het een leuke toevoeging: “Ze hebben alles in de studio gebruikt wat maar een beetje lawaai maakte, of waar ze maar op konden slaan. Het is een knipoog naar de originele versie.”

Er wordt deze en volgende week hard aan de videoclip gewerkt. Burgemeester Peter van der Velden en NAC-trainer Robert Maaskant hebben al toegezegd in de clip te willen verschijnen.
“Vrijdag presenteren we de single en nemen we meteen een deel van de clip op”, vertelt Jaap. “Iedereen zou moeten komen, het wordt een leuk feestje. Ik hoop dat er ook een hoop jonge mensen komen. Iedereen is natuurlijk welkom, maar de jonge generatie moet het carnaval levend houden.”

De eerste single wordt op 11 december om 23.11 uur uitgereikt in café Parkzicht. Prins Dionysos van het Kielegat, de Baron van het Ginneken en de nieuwe Prins Sanseverius XVI van ’t Aogje mogen de single als eerste ontvangen. De toegang is gratis, bezoekers worden verwacht in carnavalskleding en krijgen bovendien de nieuwe single cadeau.