Reijngoud en Simonian.
Reijngoud en Simonian.

Reijngoud en Simonian schitteren op Swingclub

Cultuur

BREDA - Jazz op zondagmiddag. Dat is de Swingclub, dit jaar al weer voor de tiende keer in Hotel de Keyser in Breda. Zondag was het eerste concert na de zomerstop: trombonist Ilja Reijngoud en jazzvocaliste Elizabeth Simonianuit Cyprus betraden als solisten het podium.

Al voor zijn afstuderen aan het Hilversums Conservatorium in 1996 speelt trombonist Ilja Reijngoud (1972) in meerdere groepen in verschillende genres. “Jazz is absoluut favoriet, maar ik heb ook jaren commerciële projecten gedaan”, aldus de muzikant. De afgelopen vijftien jaar stond hij non-stop op North Sea Jazz. Ook gaf hij de afgelopen jaren clinics en workshops over de hele wereld. Onder andere in Los Angeles, Shanghai, New Orleans en Barcelona. Warwick Music Engeland, publiceert een aantal van zijn composities en arrangementen. Zijn arrangementen en composities worden onder andere gespeeld door het Metropole Orkest en het orkest van de Luchtmacht.

De tweede soliste van zondag, Elizabeth Simonian, is een relatief onbekende naam in de Nederlandse muziekscene. De zangeres heeft een Zweeds/Noorse moeder en een Armeense vader. Ze werd geboren op Cyprus en pendelde tot voor kort tussen dat eiland en Zweden. Momenteel toert ze met de andere solist van deze middag, trombonist Ilja Reijngoud.

De solisten werden als gebruikelijk begeleid door The Jan Learbuch Orchestra. De volgende SwingClub is op 20 oktober.