De derde dag van het Breda Jazz Festival 2016. De temperatuur overstijgt de 25 graden.
De derde dag van het Breda Jazz Festival 2016. De temperatuur overstijgt de 25 graden. Stadsfotograaf Breda

Zonovergoten Jazz laat tropisch Breda genieten (foto's)

Cultuur

BREDA - De weergoden zijn jazz gunstig gezind dit jaar. Misschien wel iets te gunstig, al mag je natuurlijk niet klagen met 25 graden en een stralende zon. Maar toch. In de Bredase binnenstad kroop het kwik richting de 30 graden. De echt jazzliefhebber liet zich er niet door weerhouden.

In de binnenstad is het druk. Op de Grote Markt puilen de terrassen uit. Menig bezoeker blijft wat langer zitten dan gepland. Op de stoeltjes onder de bomen bij Sam Sam, Zeezicht en 't Hart is het goed toeven. Geen stoeltje blijft lang leeg.

Aan de Haven hetzelfde beeld. Daar is het rennen voor de terraslopers en andere horecamedewerkers. Zon maakt dorstig en ze zijn met velen. Op het Spanjaardsgat krijgt zo nu en dan een verkoelend windje greep op het publiek. Wie vandaag zijn zonnebrand is vergeten herkent zichzelf vanavond niet meer terug, zo rood als een kreeft is dan het meest waarschijnlijke resultaat.

Het zorgt voor mooie jazzfoto's van fotografen Guido van der Kroef en Jorgen Janssens. Die zijn terug te zien in de verschillende fotoalbums