Afbeelding

650 Bredase amateurdansers dansspektakel Freedom

Cultuur

BREDA - 650 dansers uit Breda treden zaterdag 24 en zondag 25 juni op tijdens dansspektakel Freedom in het Chassé Theater in Breda. De voorstelling wordt gemaakt door  Ghislaine Dance Company uit de Haagse Beemden. In het weekend zijn vier voorstellingen.

Verschillende verhalen over vrijheid vormen de rode draad van deze show, waarin alle denkbare dansstijlen naadloos met elkaar verweven zijn. Met zo’n 650 dansers is dit veruit de grootste amateurvoorstelling van het jaar, stelt Ghislaine Dance Company.

Het verhaal begint met een jongen die graag wil dansen, maar hiermee gepest wordt. Na een knokpartij op school schrijven de leerlingen voor straf een opstel over vrijheid. Vier van die opstellen komen in de voorstelling aan bod en belichten vrijheid vanuit verschillende invalshoeken. De stijlen waarin gedanst wordt, zijn al net zo divers: klassiek, kleuterdans, showdance, breakdance, afro-dancehall, hiphop en modern.

Aan deze elfde show van Ghislaine Dance Company is ruim anderhalf jaar gewerkt. Tussen het eerste idee en de laatste puntjes op de i hebben meer dan honderd mensen uit de Haagse Beemden en omstreken samen de schouders eronder gezet.

De honderden grote en kleine dansers trainden een jaar lang trouw iedere week alle danspassen en bewegingen.

Voor de voorstelling zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar via Chassé Theater.