Redhead Days 2017
Redhead Days 2017 Foto: Stadsfotograaf Breda

Redhead Days 2018: van Mars tot kroegentocht en fotoshoot

Door: Guus Arnouts Cultuur

BREDA - Dit weekend is rood de kleur van Breda tijdens de dertiende editie van de Redhead Days. Even was het spannend of het weekend wel door zou gaan, maar met hernieuwde kracht (en sponsors) gaat de organisatie ertegenaan. Wat kun je verwachten?

De reeks evenementen begint vrijdag al met een heuse Kick Off Party in danscafé ‘Aan Boord’. Naast het ontmoeten van (oude) bekenden begint hier ook de Pubquiz.

Foodtrucks
Zaterdag is het er ruimte op het Kasteelplein voor foodtrucks en een lounge area met kinderactiviteiten. ‘s avonds is er voor de ouderen een kroegentocht en een knallende afterparty.

Hoogtepunt
De grote fotoshoot, het hoogtepunt van het festival, vindt plaats om 12.10 uur in het Valkenberg Park. De organisatie hoopt ook dit jaar weer meer dan 1000 roodharigen samen op een foto te krijgen. Ook is er een fotomoment in de Catharinastraat met aansluitend een picknick in het park. Ondertussen zijn er verschillende challenges, waaronder de zoektocht naar de bezoeker met de langste rode baard of de grootste roodharige familie.

Roodharigen planeet
Ook zijn er op zondag verschillende lezingen te bezoeken van onder meer neuro-analist Guus Bruijsten en Josh Richards, die in de race is voor de eerste bemande missie naar Mars. Bruijsten gaat samen met de bezoeker op zoek naar de geheimen van het brein van een roodharige. Richards vertelt over Mars en de eerste bemande missie naar de ‘Rode Planeet’.