Pontons in de Haven
Pontons in de Haven Foto: BredaVandaag

Tóch een ponton bij de Haven tijdens Breda Jazz Festival

Door: Hanneke Marcelis Cultuur

BREDA - Er komt dit jaar tóch een ponton bij het Spanjaardsgat tijdens de 51ste editie van het Breda Jazz Festival! Met de nieuwe horecaondernemers van de Spinola is er een oplossing gekomen om op deze unieke locatie concerten te geven gedurende het Hemelvaartsweekend.  

Het ponton zal speciaal voor het Breda Jazz Festival worden gebouwd door Ponton Made B.V.  “We zijn ontzettend blij dat we dit in goede samenwerking doen met Dirk van de Voort, de nieuwe eigenaar van Spinola en zijn compagnons Job van Summeren en Maarten Brink”, zegt voorzitter Hanneke Griffioen. “Naast een groot podium komen op het ponton foodcorners en een VIP-dek voor speciale arrangementen,” vult Dirk van de Voort aan. Op de kade rondom het Spanjaardsgat zijn uiteraard weer de nodige foodtrucks te vinden. “Zo is ook deze editie dit iconische podium een blikvanger voor de stad én het Breda Jazz Festival. Met Winters bouw & ontwikkeling als podiumsponsor”, aldus Griffioen.  

Kosten 
De kosten waren de voornaamste reden om het ponton eind 2022 december definitief af te blazen. Door de samenwerking met Spinola, waarbij goede sponsorovereenkomsten zijn gesloten, is het ponton toch mogelijk.  

Daarnaast kunnen bezoekers van het Breda Jazz Festival op donderdag, vrijdag en zondag zich per boot laten vervoeren naar andere podia. Deze pendeldienst zal tussen 13.00 en 18.00 uur varen tussen de haven, BAAI en het Valkenberg. Om dit te realiseren heeft het Breda Jazz Festival Nassau Transport als nieuwe sponsor verwelkomd.  

De 51ste editie van het Breda Jazz Festival is van 18 tot en met 21 mei 2023 tijdens het Hemelvaartsweekend in de binnenstad van Breda.