Afbeelding
Foto: Tom van der Put

Kielegat wil 88-jarig jubileum vieren met eigen muurschildering in de binnenstad

Door: Hanneke Marcelis Cultuur

BREDA - Dit najaar viert Stichting Kielegat het 88-jarig bestaan. En als het aan de stichting ligt, wordt dat gevierd met de onthulling van een eigen muurschildering in de binnenstad. De stichting wil ruim 12800 euro ophalen via een crowdfunding om de vereeuwiging te kunnen realiseren.

Op 3 november 2024 viert Stichting Kielegat het 88-jarig bestaan. De stichting, voorheen bekend als BCV, organiseert al 88 jaar carnaval in Breda. “Een indrukwekkend carnavalsjubileum, want ja, dat is 8 keer 11 jaar! Deze rijke traditie van Stichting Kielegat willen we graag eren met een mooie muurschildering in de Bredase binnenstad”, laat de stichting weten.

Stichting Kielegat is een samenwerking aangegaan met Blind Walls Gallery en woningcorporatie Laurentius om ‘ut Kielegat’ te kleuren met een eigen muurschildering in het centrum van Breda. “Om deze Kielegatse mural te realiseren, starten we deze crowdfunding om de Bredase carnavalsvierder een blijvende herinnering te geven met een prachtige muurschildering. Blind Walls Gallery heeft al veelvuldig bewezen plekken in de stad die eerder wat verwaarloosd waren te verrijken en sfeer te geven. Carnaval verbroederd en daar gaat deze muurschildering ook zeker aan bijdragen.”

Financieren

Stichting Kielegat is een non-profit organisatie. Voor de realisatie van de muurschildering heeft de stichting een crowdfundingsactie opgezet. “We zijn compleet afhankelijk van donaties en giften van onze partners, sponsors én natuurlijk onze carnavalsvierders. Niet alleen uit Breda, maar ook steeds vaker komen carnavalsliefhebbers van buiten onze stadsgrenzen dit feest met ons vieren. En juist daarom lijkt het ons mooi om dit project dan ook samen met jullie, het publiek, waar te kunnen maken”, schrijft de stichting op de pagina van de inzamelingsactie. “Via deze crowdfunding hopen we genoeg donaties te ontvangen om de Bredase binnenstad met dit carnavalskunstwerk te verrijken!”

In totaal wil de stichting 12.888 euro ophalen. De eerste 4000 euro zijn al binnen. De crowdfunding vind je hier.

Over Blind Walls Gallery
Blind Walls Gallery is hét museum op straat. Sinds 2015 werken lokale en Internationale kunstenaars aan een groeiende collectie muurschilderingen geïnspireerd op het verleden, heden en de toekomst van Breda. De afgelopen jaren zijn er al meer dan 160 kunstwerken gerealiseerd. Elke muurschildering heeft een verhaal en een link met Breda.