Afbeelding
Foto: Jean Michel Blasco

Dertig stoere mannen uit Breda gezocht voor voorstelling over geweld

Door: Michel Claessens Cultuur

BREDA - Het Chassé Theater in Breda is op zoek naar dertig mannen uit de regio Breda voor de voorstelling Bros. Deze voorstelling van de beroemde Italiaanse regisseur Romeo Castellucci gaat over het ontstaan van geweld en de rol van de groep daarbij. De dertig mannen spelen stoere personages die deel uitmaken van een geüniformeerde groep. Voor de rol is theaterervaring niet vereist.

Bij het Chassé Theater in Breda zijn ze op zoek naar stoere mannen uit de regio Breda voor de theatervoorstelling Bros. Dit is een voorstelling van de beroemde Italiaanse regisseur Romeo Castellucci. De voorstelling gaat over het ontstaan van geweld en de rol van de groep daarbij. De mannen spelen personages die lijken op de karakteristieke Cops uit de jaren ‘50 en ‘60 films en maken deel uit van een geüniformeerde groep. De groep toont een hechte, gesloten gemeenschap waarin het individu ondergeschikt is aan het algemeen belang.

Geen theater ervaring vereist

In totaal zoekt het Chassé voor de voorstelling dertig mannen van alle mogelijke culturen. De mannen moeten tussen de 175 en 185 cm lang zijn, met korte kapsels, een geschoren gezicht en indien mogelijk een snor. Theaterervaring is niet vereist en de rollen hebben geen tekst. Voorafgaand aan de voorstelling is er een kennismaking waarbij ook de assistent-regisseur Silvano Voltolina aanwezig is. Er worden twee repetities georganiseerd.

Drietal met bijzondere scène

Voor drie mannen is er ook een speciale rol weggelegd. Zij hebben een bijzondere scène waarin ze spelen dat ze een van de anderen in elkaar slaan met gummiknuppels. Voor dit drietal wordt een extra repetitie georganiseerd. Het gezelschap kiest deze drie mannen tijdens de kennismaking op de eerste dag.