BaanBonus 27+ al goed voor 21 banen

Economie

BREDA – Sinds de oprichting dit jaar van BaanBonus 27+ zijn al 21 mensen via dat traject aan een baan geholpen. Breda voerde de regeling in om zo ook 27-plussers aan het werk te krijgen.

De regeling bestond al voor mensen onder de 27. Die was zo succesvol, dat wethouder Cees Meeuwis van Sociale Zaken ook BaanBonus 27+ invoerde. “Het traject van een baan vinden wordt zo naar voren geschoven”, stelde de wethouder.

Ondernemers die een mensen aannemen die onder de regeling vallen, krijgen een bonus van 10-duizend euro. De spelregels zeggen wel dat de werkloze minimaal een half jaar in de bijstand zit en de werkperiode minimaal een jaar duurt.

Maandag opende Meeuwis het Servicepunt Starters en Ondernemers, dat bedrijvigheid wil stimuleren. Nog voordat het officieel geopend werd, vonden er al ruim honderd gesprekken plaats waaruit 35 afspraken vloeiden.

Het Servicepunt is ondergebracht bij het Werkplein Breda aan de Claudius Prinsenlaan. Het Servicepunt biedt coaching en training aan en bij het Microfinancieringspunt kan een ondernemer financieel advies krijgen.