De nieuwe bloemenzaak van Van Gurp aan de Weerijssingel 64. foto Debra van der Heide
De nieuwe bloemenzaak van Van Gurp aan de Weerijssingel 64. foto Debra van der Heide

Tweede verhuizing Van Gurp Bloemen in drie jaar

Economie

BREDA – Feestelijke ballonen hangen voor de nieuwe zaak van Van Gurp Bloemen aan de Weerijssingel 64. Met de opening donderdagmiddag is dit de tweede verhuizing in drie jaar tijd voor eigenaar François van Gurp.

Niet dat Van Gurp daar zelf voor koos. Hij moest wel. Op 1 juli 2011 verliet de bloemist het pand op het Struyckenplein. Daarmee verliet hij de plek waar in 1953 de grootvader van Van Gurp begon met de bloemenwinkel. Door nieuwbouwplannen van de gemeente voor het plein maakten de verhuizing naar de voor een zaak aan de Mastbosstraat noodzakelijk.

Overigens was het al langer duidelijk dat er iets ging gebeuren met het plein. "Die plannen bestonden al vanaf 1991 maar werden pas 15 jaar later uitgevoerd", vertelt de bloemist, die inmiddels dus een nieuw stekkie gevonden heeft aan de Weerijssingel 64 op de oude locatie van Pertijs Juweliers.

Hij is er op zijn plek. “Er is zoveel gebeurd, de hele wijk is vernieuwd. Het Dr. Struyckenplein was gedateerd en aan vernieuwing toe”, aldus François Van Gurp. Sinds de opening aan de singel is er een constante stroom van mensen geweest, allemaal geïnteresseerd in de nieuwe bestemming van het pand.

De winkel heeft volgens de eigenaar een prachtige locatie, gelegen aan één van de mooiste stadssingels van Breda. “We hebben goede parkeergelegenheid, zitten dichtbij het centrum en zijn goed bereikbaar.” Voorlopig dus geen verhuizing meer.