Afbeelding
Jori Beerden

'Pop-up restaurant' Circus Citroen denkt na over Breda

Economie

BREDA - Niet weten waar, met wie en hoe je eet. Dat is Circus Citroen, al eerder was het een enorm succes in Utrecht. Nu denken Joris Roovers en Joris Visser van de organisatie eraan om het concept ook in Breda te introduceren.

Circus Citroen is een eenmalig restaurant op een aparte locatie en met mensen die nog onbekend zijn. Een kaartje is te koop op de website van Circus Citroen, op de avond van het etentje stuurt Circus Citroen een SMS met de locatie. “Tot nu toe zijn er vier edities geweest in en rond Utrecht. Alle vier de edities waren uitverkocht. We hebben de etentjes gehouden in bijzondere locaties zoals een oude wasserette en een ziekenhuis,” vertelt Joris Roovers.

Roovers denkt na over Breda omdat hij er vandaan komt. “Ik ben in Breda opgegroeid, ik heb nog altijd veel vrienden in Breda en bovendien lijkt deze stad mij een geschikte locatie.” Mocht het plan doorzetten dan is het tot op de avond zelf onzeker waar het restaurant plaats zal vinden. In Utrecht verspreidde Roovers en Visser door de hele stad 500 citroenen om de aandacht te trekken.

Circus Citroen gaat niet alleen om eten vertelt Roovers. “We denken ook na over muziek, vormgeving en werken samen met kunstenaars.” De prijs van het etentje verschilt volgens Joris Visser. “Het kan 59 euro kosten maar ook 79, het hangt er vanaf wat je allemaal krijgt.” Ook het aantal plaatsen verschilt. “We zitten natuurlijk vast aan een locatie, soms passen er 90 mensen in zoals op de 16e verdieping van de Neudeflat Utrecht, toen kon je eten met uitzicht over de stad. Op andere locaties was er meer ruimte, een keer pasten er 160 mensen per avond in,” aldus Visser.

Het plan om in Breda Circus Citroen te introduceren is nog erg pril, maar mocht u in de stad een aantal citroenen vinden, dan weet u genoeg.