De bouw van de Annevillehof in Ulvenhout is officieel begonnen met het uitgraven van het straatnaambord Grimhuijsenhof.
De bouw van de Annevillehof in Ulvenhout is officieel begonnen met het uitgraven van het straatnaambord Grimhuijsenhof. Wijnand Nijs

Verrassend naambordje voor Annevillehof Ulvenhout (foto's)

Economie

ULVENHOUT - Wethouder Bob Bergkamp verbeeldde het treffend tijdens zijn praatje in de bouwput bij de Dorpstraat. Wie misschien een jaar niet in Ulvenhout is geweest en dacht te gaan tanken bij Van Hooijdonk, die weet niet wat ie meemaakt.

Want op de plaats van onder meer het garagebedrijf en het benzinestation - 8600 vierkante meter groot - ligt nu een gapend gat. Een paar graafmachines staan klaar. Het sloopwerk is gedaan. Hier, tussen de Annevillelaan en de Grimhuijsenstraat, verrijst het …. Grimhuijsenhof. “Want dat wordt de naamvan de straat”, vertelt ontwikkelaar en bouwer René Maas van bouwbedrijf Maas-Jacobs van het project dat bekend staat als Annevillehof. “Het is een verwijzing naar het landgoed dat hier ooit stond.”

Het is druk deze dinsdagmiddag. Niet gek. “Tachtig procent is verkocht”, weet projectontwikkelaar Chris Maas. Dus lopen er veel mensen vol verwachting over het bouwterrein. Veel ouderen ook, die hun ook hebben laten vallen op een van de appartementen.

Makelaar Patricia van de Wijer staat te stralen. “Van de 55 eenheden zijn er 45 verkocht. Op de andere tien is van de helft een optie genomen. Eigenlijk zijn alleen de begane grond-appartementen, een enkele patiowoning en de vrijstaande woning te koop.”

Precies een jaar geleden startte de verkoop. In de garage van Van Hooijdonk. Gevoel krijgen met de toekomstige woonbuurt, het werkt weten ze bij Maas-Jacobs. Belangstelling voor het project, het eerste nieuwbouwproject sinds jaren in het dorp, was er genoeg. Al was het alleen maar omdat er een jarenlang traject aan vooraf ging. “Vijftien jaar geleden kocht ik het eerste stuk grond”, aldus René Maas. “Ik dacht binnen het jaar te kunnen gaan bouwen.”

Dat liep allemaal anders. Het plan bleek een plan van lange adem. Ook de inspraakprocedures kostten tijd, soms tot ergernis van buurt en bouwer. “Maar ik denk dat er nu iets komt waar het dorp trots op is”, aldus de baas van het Zundertse bedrijf. “Het is een mooi voorbeeld van duurzame verstedelijking.”

Na de mooie woorden, tijd voor actie. Handenwrijvend loopt Bob Bergkamp naar de graafmachine. Kunnen wij het maken, je ziet het hem denken. Met zijn tong tussen zijn lippen bedient hij de machine. Na een paar keer schrapen en graven ligt de kist bloot, met daarin de nieuwe straatnaam voor de Annevillehof, het Grimhuijsenhof. Cadeautje van Maas-Jacobs voor de gemeente, met dank aan de straatnamencommissie voor de verrassende naamswending.   

December komend jaar moeten de eerste bewoners hun intrek nemen. Die hoeven voor hun dagelijks brood straks niet ver te lopen. Aan de Dorpstraat opent Van Disseldorp zijn vijfde vestiging, zodat er na jaren weer een bakker terug is in het dorp.

René Maas en Bob Bergkamp