Werk aan de weg: de aan- en afvoer van Breda naar de A16 wordt verbeterd. Daarom is het laatste stuk Backer en Ruebweg vier dagen afgesloten.
Werk aan de weg: de aan- en afvoer van Breda naar de A16 wordt verbeterd. Daarom is het laatste stuk Backer en Ruebweg vier dagen afgesloten. Carl Mureau

130 man FrieslandCampina voor IT-project naar Breda

Economie

HAAGSE BEEMDEN - 130 medewerkers van zuivelconcern FrieslandCampina nemen vanaf komende week hun intrek in een pand aan de Lage Mosten aan de rand van de Haagse Beemden. 

Het gaat om medewerkers van de afdeling automatisering, afkomstig uit België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. "Vanwege de ligging halverwege België en Nederland hebben we voor Breda gekozen", aldus woordvoerder Jan-Willem ter Avest van het bedrijf. "Op die manier kan iedereen 's avonds weer naar huis." FrieslandCampina houdt in Nederland kantoor in Amersfoort. In België zit het bedrijf in Aalter.

Voor de 130 medewerkers zijn twee etages gehuurd voor een tijdelijk project tot het eerste kwartaal van 2017. "Zij moeten een aantal automatiseringsprocessen stroomlijnen en omzetten naar een IT-omgeving", aldus de woordvoerder,