Eigenaren Anneke en John Bodar van de Compagnie aan de Torenstraat in Breda.
Eigenaren Anneke en John Bodar van de Compagnie aan de Torenstraat in Breda. Wijnand Nijs

Nominatie Breda Pluim: De Compagnie

Economie

BREDAPLUIM - Hoe gastvrij is ondernemend Breda in de binnenstad? De Breda Pluim houdt horeca en retailers scherp door ze te verrassen met een bezoek door een Mystery Guest. De bevindingen komen elke zaterdag op BredaVandaag en gelden meteen als nominatie. De nominatie van deze week: De Compagnie

Koffie, thee en tabakswinkel De Compagnie zit al 80 jaar in Breda, gevestigd op de Torenstraat 15. Begonnen als een tabaksspeciaalzaak, maar 25 jaar geleden uitgebreid met een uitgebreid thee- en koffie assortiment. De huidige winkeleigenaren zijn Anneke en John Bodar. Als je iets speciaals zoekt in tabak, thee of koffie, heb je meteen het gevoel dat je aan het goede adres bent.

Bij binnenkomst ontvangt de BredaPluim-reporter letterlijk een warm welkom: de nieuwste theemelange om deze te proeven. Het is de herfstmelange, bestaande uit kaneel appel en vanille. Helemaal vers en zelfgemaakt, zegt de vriendelijke gastvrouw. Leuk feit is dat de winkel ook echte Bredase thee en koffie verkoopt.

De Compagnie is een ruime winkel met een authentieke inrichting. In de winkel hangt een geur van vers gebrande koffie en zoete theegeur. Bovenop de houten wandrekken staan oude koffiemolentjes en koffieblikken van Van Nelle. Op zoek naar verse koffiebonen? De winkel heeft een uitgebreid aanbod en ook een eigen koffiebranderij zodat de koffiebonen altijd vers gekocht kan worden.

Sigarenliefhebbers kunnen hier de meest exclusieve sigaren krijgen. Achterin de winkel is een speciale rooklounge waar je van een net gekochte sigaar kan genieten. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten verkrijgbaar en de gastheer en vrouw kunnen hier alles over vertellen.

Door het uitgebreide assortiment, is de zaak ook geschikt als er een leuk cadeau wordt gezocht. Koffielikeuren- en siropen, theepotjes, melkopschuimers, het is allemaal aanwezig. Ook kunnen er op maat gemaakte pakketten worden gemaakt met thee of koffiewaar. De winkelmedewerkers doen allemaal hun uiterste best om je met de juiste aankoop naar buiten te laten stappen.

Over de Breda Pluim
De Breda Pluim is een initiatief van Retailplatform, Breda, Koninklijke Horeca Nederland, NHTV, gemeente Breda, Bredase VVV en BredaVandaag en heeft als doel ondernemend Breda te  stimuleren de bezoekers van onze stad en van de terrassen en winkels gastvrij te ontvangen. Namens de onafhankelijke Pluim-commissie bezoekt een deskundige anoniem winkels, horeca en instanties in de Bredase binnenstad. BredaVandaag plaatst wekelijks de bevindingen van de Mystery Guest. In het voorjaar van 2016 volgt een verkiezing en gala en wordt uit de genomineerden de meest gastvrije ondernemer gekozen.

Volg BredaPluim ook op Facebook.