Afbeelding
CM/Mobile Convention Brussels

Brusselse dreiging doet mobile convention van gedaante wisselen

Economie

BREDA - Al jarenlang houdt het Bredase CM op verschillende plaatsen in de wereld een bijeenkomst waarin de mobiele wereld wordt bijgepraat over de toekomst van ‘Mobile’. Dinsdag was Brussel aan de beurt. Was.

Want de verhoogde staat van paraatheid in de Belgische hoofdstad gooide het programma om. “Zaterdag hebben we besloten dat het een online bijeenkomst zou worden”, vertelt Erik Eggens van CM. Op die manier komt de veiligheid van zowel sprekers als deelnemers niet in het geding.

“Een aantal sprekers komt nu naar onze studio in Zaventem, met een andere hebben we een gesprek opgenomen.” Op die manier krijgt Mobile Convention Brussels ook een ander karakter. “Voor deze keer zijn de sprekers voor iedereen te zien, we zenden dit uit via een openbare stream”, aldus Eggens.

Daarmee kunnen de verhalen over ‘mobile first’ en aanverwante terminologie een breder publiek bereiken. Onder de sprekers onder meer deskundigen van Soundcloud, Google, Shell, Unilever en IBM.  

Het was de derde keer dat Brussel op het programma stond. Eerder kwam de mobile convention naar Amsterdam en Londen. Voor komend jaar staan Parijs en Frankfurt op het schema. In Amsterdam bezoeken jaarlijks zo’n 1000 specialisten de bijeenkomst.

Mobile Convention Brussels begint om 10.00 uur.