Libris Boekhandel Buitelaar 2016.
Libris Boekhandel Buitelaar 2016. Wijnand Nijs

Breda Pluim Nominatie: Libris Boekhandel Buitelaar

Economie

BREDAPLUIM - Hoe gastvrij is ondernemend Breda in de binnenstad? De Breda Pluim houdt horeca en retailers scherp door ze te verrassen met een bezoek door een Mystery Guest. De bevindingen komen elke zaterdag op BredaVandaag en gelden meteen als nominatie. De nominatie van deze week: Libris Boekhandel Buitelaar

Na de verdwijning van de Polare-winkel in Breda, opende Michel Buitelaar in juni 2014 een nieuwe boekhandel in Breda. Gelegen aan de Grote Markt vindt je de boekenzaak met een oppervlakte van bijna 300 vierkante meter. Genoeg ruimte om rond te snuffelen tussen al het leesvoer. De modern ingerichte winkel heeft een smalle entree. Eerst beland je bij de boeken die het meest verkocht worden. In het midden van de zaak staat de kleurrijke blauwe balie en wanneer je doorloopt kom je terecht bij een grote ruimte met boeken in allerlei soorten categorieën.

Boekhandel Buitelaar is een boekhandel met een erg ruim assortiment aan boeken. Daarnaast worden er ook veel tijdschriften en bijvoorbeeld e-readers, agenda’s, wenskaarten en luxe notitieboeken verkocht. De sortering van de boeken is erg overzichtelijk in deze ruimtelijke winkel.

Naast alle soorten romans en thrillers, vind je ook boeken van diverse andere categorieën. Reizen, wetenschap, hobby, kunst en psychologie, elk thema wordt vertegenwoordigd. Achterin de zaak heb je nog een groot gedeelte aan kinderboeken. De zaak heeft ook een binnentuin, waar je met lekker weer in alle rust een boek kunt bekijken met eventueel een kop koffie er bij.

De aanwezige medewerkers maken een gezellig praatje met je en zijn erg klantvriendelijk. De Pluim-reporter twijfelt tussen de aankoop van verschillende boeken. De verkoper vertelt wat over enkele titels en zorgt er voor dat de mystery guest met een goed gevoel voor een nieuw boek kan kiezen. Bij het afrekenen kletst de medewerker over andere interessante boeken en geeft nog een gratis boekenkrant mee. Het is duidelijk dat het personeel met allemaal evenveel passie voor boeken en literatuur in de winkel staat.

Over BredaPluim
De Breda Pluim is een initiatief van Retailplatform, Breda, Koninklijke Horeca Nederland, gemeente Breda, Bredase VVV en BredaVandaag en heeft als doel ondernemend Breda te  stimuleren de bezoekers van onze stad en van de terrassen en winkels gastvrij te ontvangen. Namens de onafhankelijke Pluim-commissie bezoekt een deskundige anoniem winkels, horeca en instanties in de Bredase binnenstad. BredaVandaag plaatst wekelijks de bevindingen van de Mystery Guest. In de aanloop naar de uitreiking van de Pluim op 14 maart 2016 volgt een verkiezing en wordt uit de genomineerden de meest gastvrije ondernemer gekozen.

Volg BredaPluim ook op Facebook.