Afbeelding
Foto: Guus Arnouts

Bredanaar kan vaakst rondje geven op het terras

Door: Bregje Kop Economie

BREDA - De Bredanaar kan het vaakst van alle Nederlanders een rondje geven op het terras: gemiddeld 25,7 rondjes per week. Tenminste als het volledig besteedbaar inkomen wordt omgezet in een standaard 'bestelrondje'.

Dat blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies. Het adviesbureau maakte dinsdag de prijsinventarisatie van een rondje op het terras (2 koffie, 2 fris, 2 bier, en 2 rosé) bekend.

Breda doet het wat betreft de koopkracht het beste: de verhouding tussen het inkomen en de prijzen. Dat was in 2018 ook zo. In absolute zin is Zwolle ook wederom het goedkoopste met €21,88 voor een rondje. Amsterdam is het duurst met €27,05. 

Breda was in 2018 nog de goedkoopste van Nederland in non-alcoholische dranken. Een koffie en een fris kostten toen respectievelijk € 2,21 en € 2,29. Maar dit jaar komen Arnhem en Enschede het goedkoopste uit de bus. In Arnhem ben je voor een koffie het minste kwijt; €2,21. Voor frisdrank kun je het beste naar Enschede gaan. Een colaatje kost daar gemiddeld €2.40.