Wethouder Boaz Adank reikt Tymen van Dyl de Breda Startup Award uit in 2018
Wethouder Boaz Adank reikt Tymen van Dyl de Breda Startup Award uit in 2018 Foto: Breda Startup Award

Finalisten Breda Startup Award bekend: 'Innovatie en creativiteit staan centraal'

Door: Hanneke Marcelis Economie

BREDA - Dit jaar wordt voor de vijfde keer de award uitgereikt aan de meest veelbelovende startup in Breda. Gisteren zijn de 3 finalisten die daarvoor in de race zijn bekend gemaakt in de Stokvishallen in Breda. De startups BioScienz, Marketing Madheads en Jamezz zijn genomineerd en als het aankomt op criteria als innovatie, creativiteit en vernieuwende concepten zeker aan elkaar gewaagd. 20 november gaan ze in Breepark de strijd met elkaar aan om de Breda Startup Award 2019 te winnen.

De finalisten zijn gekozen uit de "10 most promising startups van 2019". Deze 10* mochten zich donderdag 10 oktober in de Stokvishallen in Breda presenteren voor een jury en een publiek van met name startups, groeiers, uitvinders en investeerders. De jury koos hieruit de drie finalisten die op 20 november in Breepark de strijd aangaan voor de award.

De Breda Startup Award wordt georganiseerd door de Startup Community: een groep bedrijven en netwerkpartners die startups een warm hart toedragen en ondersteunen. Het doel van de verkiezing is om startups een podium en een netwerk te bieden. Gemeente Breda ondersteunt de activiteiten van de Startup Community.

"Startups dragen in belangrijke mate bij aan vernieuwing en innovatie van de economie en zijn een grote banengenerator", laat wethouder Boaz Adank weten. "Met onze nieuwe economische visie kiezen we voor een focus op toegepaste technologie en creativiteit en daar past een sterk startup beleid bij."

Meer over de finalisten

BioScienz is een bedrijf in de bioprocestechnologie. Zij werken o.a. aan oplossingen om voedsel te produceren zonder het gebruik van dieren. Ook werken ze aan een manier om gewassen te verbouwen zonder chemicaliën. BioScienz is er bijvoorbeeld als eerste in geslaagd eiwit op schimmels te produceren zonder dat daarvoor kippen worden gebruikt.

De startup Jamezz heeft een horeca-bestel app ontwikkeld. Gasten kunnen met hun eigen smartphone of een tablet van de horecagelegenheid eten en drinken bestellen of serviceverzoeken plaatsen. Een speciale beleving voor de gasten en het vermindert de werkdruk op personeel in de horeca

Marketing Madheads is een snelgroeiend bedrijf dat zich richt op online marketing. Het bijzondere is dat zij bedrijven ook helpen om zelf hun online marketing te kunnen doen. Hiervoor hebben ze een eigen platform ontwikkeld op basis van artificial intelligence waarmee bedrijven zelf hun online marketing tools kunnen beheren.

*Als 10 most promising startups waren uit een voorselectie de volgende bedrijven geselecteerd: Filmkapitaal, THARonline, Happix, Marketing Madheads, BioScienz, Jamezz, Thinking Games, Breakzy, ABBI Insights en Buttler. Deze bedrijven zullen op de finale-avond ook aanwezig zijn.