Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Op de werkvloer bij Daniëlle: ‘Ik heb cijfers altijd interessant gevonden

Door: Hanneke Marcelis Economie

BREDA - Je brengt het grootste deel van je leven door op de werkvloer. Dan is het belangrijk dat je werk hebt waar je plezier aan beleeft en uitdaging uit haalt. In de rubriek ‘Op de werkvloer bij’ gaan wij in gesprek met mensen die passie hebben voor hun baan. Vandaag: Danielle Vissers, Junior Klantadviseur

De 23-jarige Daniëlle werkt sinds het voorjaar van 2022 bij Finnerz. Dat is een online boekhouder die gevestigd is aan de Hoge Schouw in Breda. Daniëlle begon als backoffice medewerker, en is sinds kort Junior Klantadviseur. En ze hoopt de komende jaren verder door te groeien binnen het bedrijf. 

Daniëlle, kun je me in het kort uitleggen wat het inhoud om Junior Klantadviseur te zijn?
Natuurlijk! Eigenlijk zegt de naam het zelf al wel: Ik adviseer en help klanten op het gebied van administratie. Dus dan moet je denken aan het inboeken van facturen, het helpen bij het doen van aangifte voor BTW, inkomsten en vennoot belasting en ik help bedrijven bij het opstellen van de jaarrekening.

Dat doen we bij Finnerz met behulp van het boekhoudprogramma Yuki. We zijn dan ook een online boekhouder. Via dat programma krijgen ondernemers iedere dag een reëel inzicht in hoe hun bedrijf ervoor staat, en kunnen wij via heel korte lijntjes onze klanten helpen. Soms verbaast het mensen, maar juist het gebruik van het digitale boekhoudprogramma zorgt ervoor dat we in heel nauw contact staan met onze klanten. En dat klantcontact is meteen ook één van de leukste dingen van het werk.

Kun je me vertellen wat jou zo interesseert aan het boekhouden?
Ik heb altijd al interesse gehad in cijfertjes. Toen ik voor de eerste keer een opleiding moest kiezen, besloot ik echter een andere kant op te gaan. Ik heb twee jaar de opleiding voor de kinderopvang gedaan. Maar na twee jaar drong tot me door dat ik daar echt niet op mijn plek zat. Toen kwam ik toch weer terug bij de cijfertjes. Dat zit ook wel in de familie. Mijn vader heeft bijvoorbeeld ook meerdere boekhouddiploma’s. Ik vind het hele proces rond jaarrekeningen, aangiftes en financiële administratie heel interessant om te begrijpen.

Wat vervolgens natuurlijk leuk is, is om daar anderen mee te helpen. Klanten komen bij mij terecht met ontzettend veel verschillende soorten vragen. En daarbij zijn onze klanten zelf ook nog eens ontzettend divers. Daar zit voor mij de uitdaging in. 

Heb je weleens overwogen om door te studeren?
Ja zeker. Ik heb mijn opleidingen tot Junior Assistent Accountant en Bedrijfsadministratie beiden cum laude afgerond. Daarna dacht ik in eerste instantie: Ik ga door naar het HBO. Maar al snel kwam ik er toen achter dat die manier van leren me helemaal niet zo ligt. Ik vind het veel interessanter en prettiger om te leren in de praktijk. Gelukkig is daar bij Finnerz enorm veel ruimte voor. Daarom zit ik hier enorm goed op mijn plek.

Momenteel ben ik bijvoorbeeld meer aan het leren over het opstellen van van jaarrekeningen. Ik ben daarvoor gekoppeld aan één van mijn collega’s. Ik kan met al mijn vragen bij haar terecht, en kan zo op een heel praktische manier leren.

Waarom heb je voor Finnerz gekozen?
Ik kwam bij Finnerz terecht tijdens mijn afstudeerstage. De klik was toen meteen enorm goed. Zoals ik al uitlegde, vind ik de werkzaamheden heel interessant en afwisselend. Maar ook de sfeer binnen een bedrijf is voor mij erg belangrijk. En hier is de sfeer echt enorm goed. We zijn met een hecht en gezellig team, waar ook mijn bazen Nico en Mark een belangrijk onderdeel van zijn. We doen het allemaal echt samen en ik voel dat ik hier mezelf kan zijn.

Wat ik bovendien fijn vind, is de ervaring van mijn collega’s. Soms zijn Mark en Nico echt een soort wandelende encyclopedie, haha. Daar kan ik ontzettend veel van leren. 

Ervaar je veel stress tijdens jouw werk? Ik kan me voorstellen dat het rondom de belastingaangiftes erg druk kan zijn?
Het is hard werken, want het is vaak wel druk. Maar gelukkig hebben we een fijn team waar je hard mee kan werken én hard mee kan lachen. Last van de werkdruk heb ik daardoor niet. En als ik dat wel zou ervaren, dan weet ik dat de deur openstaat om erover te praten. Er kan altijd voor een oplossing worden gezorgd. En dat is echt heel prettig.

Naam:
Daniëlle Vissers

Leeftijd:
23 jaar

Woonplaats:
Breda

Functie:
Junior Klantadviseur

Bedrijf:
Finnerz

Opleiding:
Daniëlle begon aan de opleiding voor de kinderopvang, maar stopt na twee jaar. Daarna studeerde ze cum laude af aan de MBO-opleidingen Junior assistent Accountant en Bedrijfsadministratie