In 2021 maakte Oase met paspoppen op de stoep nog een duidelijk statement: Ondernemers werden door de coronamaatregelen uitgekleed
In 2021 maakte Oase met paspoppen op de stoep nog een duidelijk statement: Ondernemers werden door de coronamaatregelen uitgekleed Foto: BredaVandaag

Oase stopt en maakt plaats voor restaurant Nova

Door: Hanneke Marcelis Economie

BREDA - Aan de Nieuwe Ginnekenstraat zit sinds 2019 restaurant Oase. Maar nu, na zo’n vier jaar, stopt het restaurant ermee. Het nieuwe restaurant Nova zal de plaats van Oase innemen.

Restaurant Oase is verkocht. Het restaurant aan de Nieuwe Ginnekenstraat was geopend sinds december 2019. “ In 2022 werden na een loodzware corona periode met nihil steun de eerste gesprekken gevoerd om toch op zoek te gaan naar een waardig opvolger. Een succesvol doch spannend verkooptraject werd gisteren afgerond waarbij Oase plaats gaat maken voor Restaurant Nova”, laat Hormax Horecamakelaars weten.

Nova zal zich richten op de betere Aziatische -fusion- keuken.

Coronatijd

Oase had het, net als alle andere horeca, moeilijk in coronatijd. In 2021 trok eigenares Rupika nog de aandacht toen ze haar stoep vol zette met halfnaakte paspoppen. Haar boodschap: Ondernemers werden bijna volledig uitgekleed. Oase Breda opende op 13 december 2019. Dat betekent dat het restaurant slechts acht weken geopend was, toen het voor de eerste keer gedwongen moest sluiten.