Foto: Politie Rotterdam

Vermissing Dirk (52): dit weten we tot nu toe

  112 Meldingen

BREDA - Er wordt nog steeds druk gezocht naar de vermiste Dirk Dalebout (52). De man uit Dordrecht is inmiddels al ruim tien dagen verdwenen. Dit is wat we tot nu toe weten over zijn vermissing.


Melding vermissing
Op 1 augustus meldde de politie de verdwijning van Dirk, en liet weten zich ernstige zorgen te maken om zijn gezondheid. Dirk Dalebout vertrok in de nacht van 31 juli op 1 augustus om 2.00 uur te voet uit zijn woning in Dordrecht. Sindsdien is er geen contact meer met hem geweest. 

Serieuze tip in Breda
Vrijdag 2 augustus komt er een serieuze tip binnen waaruit bleek dat Dirk in Breda was. Hij werd uiteindelijk niet aangetroffen.

Zoektocht met speurhond
In de dagen die volgen blijven veel mensen uitkijken en komen speciaal naar Breda om mee te helpen in de zoektocht naar de vermiste man. Ook biedt een man zijn hulp aan in de vorm van een speurhond. De hond vond op 5 augustus een spoor en de resultaten daarvan zijn door de familie met de politie gedeeld.

Vermoedelijk is Dirk vanuit zijn huis via de Viottakade naar de Erasmuslaan gegaan en daarna naar het Weizigtpark om vervolgens te eindigen bij de ingang aan de achterzijde Dordrecht CS. De politie doet onderzoek naar de beschikbare camerabeelden.

Politie zoekt op water van Oude Maas en Dordtsche Kil
Op 8 augustus zoekt de politie naar Dirk op het water van de Oude Maas en de Dordtsche Kil, meldt het AD. Met sonarapparatuur en een speciale speurhond wordt er naar Dirk uitgekeken, maar hij wordt hierbij niet gevonden.

De familie van Dirk is ondertussen radeloos. Zij roepen mensen via Facebook massaal op om mee te zoeken naar Dirk. Wie denkt Dirk te zien, wordt opgeroepen hem niet zelf aan te spreken maar meteen de politie te waarschuwen. Ook vraag de familie om hen geen persoonlijke Facebookberichten te sturen met tips. "Zo geef je de familie en vrienden valse hoop. Denk je iets gezien te hebben bel je de politie", schrijft dochter Celine Dalebout op Facebook.

Mura Kuijpers
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief