Foto: Perry Roovers

Verdachte van moord op Megan nog veertien dagen in voorarrest

  112 Meldingen

BREDA - De 16-jarige verdachte van de moord op de 15-jarige Megan blijft nog minstens veertien dagen in voorarrest zitten. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag besloten tijdens een voorgeleiding in de rechtbank van Breda. 


Volgens de rechter-commissaris zijn er duidelijke aanwijzingen van betrokkenheid bij het overlijden van de 15-jarige Megan. Daarnaast is er niet alleen sprake van een ernstig feit, maar ook van een grote maatschappelijke impact. Daarom is er bewust voor gekozen om de jongen nog veertien dagen in voorarrest te laten zitten. "Een rechter weegt altijd het persoonlijke en het maatschappelijke belang af en omdat het om een minderjarige jongen gaat, gebeurt dat achter gesloten deuren en met grote zorgvuldigheid", stelt Tessa Huiskamp namens de rechtbank.

"Voor jeugdigen gelden in principe dezelfde regels als voor volwassenen, er is alleen één extra internationale regel en dat is dat een minderjarige zijn proces in vrijheid mag afwachten, tenzij...", laat Tessa Huiskamp weten. Dat er nu voor gekozen is om de jongen toch vast te houden, zegt volgens de rechtbank dan ook iets over de ernst van het feit en de impact hiervan. Over veertien dagen moet de jongen voor drie rechters verschijnen en dan kunnen er twee dingen gebeuren. "De Officier van Justitie kan met een vordering komen om de jongen langer vast te houden. Dan kan hij nog eens negentig dagen in voorarrest blijven zitten óf er kan besloten worden dat de jongen in vrijheid zijn proces mag afwachten."