Afbeelding
Foto: Perry Roovers

Neergestoken boa maakt het naar omstandigheden goed

Door: Hanneke Marcelis 112 Meldingen

BREDA - Het gaat naar omstandigheden goed met de boa die woensdagavond werd neergestoken in het Wilhelminapark. Dat heeft handhaving laten weten.

Een boa (buitengewoon opsporingsambtenaar) is woensdagavond aangevallen met een mes in het Wilhelminapark. Daarbij raakte de boa gewond. “We zijn enorm geschrokken van wat er is gebeurd. Gelukkig maakt onze collega het naar omstandigheden goed. De verdachte is overgedragen aan de politie”, laat handhaving weten. 

“Helaas komen we tijdens ons werk regelmatig met geweld in aanraking. We zetten ons dagelijks in voor een leefbaar en veilig Breda. Dat is ons werk. Dat zouden ook wij veilig moeten kunnen doen. Geweld tegen hulpverleners kan in geen enkel geval goedgepraat worden”, aldus handhaving Breda.

Taser

De boa’s waren woensdagavond in het Wilhelminapark omdat er een 20-jarige vrouw rondliep die een gebiedsverbod had. Tijdens het gesprek met de verdachte stak zij een vrouwelijke boa met een mes. De politie rukte met meerdere wagens uit en loste bij de aanhouding van de verdachte een waarschuwingsschot. Uiteindelijk hebben de agenten de vrouw getaserd en opgepakt.