Afbeelding
Foto: Perry Roovers

Omstanders filmen bij dodelijk ongeval motorrijder: ‘Grof schandaal’

Door: Hanneke Marcelis 112 Meldingen

BREDA / RIJSBERGEN - De politievakbond ACP heeft woedend gereageerd op het feit dat omstanders van dichtbij hebben gefilmd bij het zeer ernstige ongeval dat zaterdag plaatsvond in Rijsbergen. Daarbij kwam een 29-jarige Bredanaar om het leven. Een 33-jarige Rijsbergenaar raakte zwaargewond.

Zaterdag vond aan het einde van de middag een zeer ernstig ongeval plaats in Rijsbergen. Op de Bredaseweg botste een motorrijder op een automobilist die vanaf de parallelweg de weg op kwam gereden. De motorrijder, een 29-jarige man uit Breda, kwam daarbij om het leven. De 33-jarige automobilist uit Rijsbergen raakte zwaargewond.

Foto’s en video’s

Hulpdiensten kwamen na het ongeval met spoed ter plaatse en de weg werd volledig afgezet. Maar meerdere omstanders die dichtbij de plaats van het ongeval stonden hebben foto’s en video’s gemaakt, laat de politie weten. “Het is een grof schandaal hoe bij de ernstige aanrijding in Rijsbergen omstanders het in hun hoofd haalden om op zeer korte afstand video’s en foto’s te maken, terwijl hulpverleners vechten voor twee levens. Hier moet onmiddellijk paal en park aan gesteld worden!”, laat de politievakbond van Zeeland-West-Brabant weten.

“Steeds vaker staan omstanders op zeer korte afstand slachtoffers en politiemensen te filmen. Vaak in de meest gruwelijke omstandigheden. Het is onmenselijk leed wat je uit fatsoen niet filmt en/of deelt. Bij sommigen is dit fatsoen dus ver te zoeken. Vreselijk. Het zal maar een naaste van je zijn!”

De vakbond benadrukt dat het niet gaat om journalisten die professioneel hun werk doen, maar om toevallige omstanders.