Foto: NOS

Knappe 18e plaats voor Lindsay van Zundert na mooie score op vrije kür

  Actueel

Knappe 18e plaats voor Lindsay van Zundert na mooie score op vrije kür


BREDA / ETTEN-LEUR - De 17-jarige kunstrijdster Lindsay van Zundert heeft een geweldige prestatie neergezet op de Olympische Spelen. Ze kreeg voor haar vrije kür in het Capitool Indoor Stadion in Beijing een totaalscore van 116,57 punten. Ze eindigt daarmee op de 18e plaats.

Lindsay startte haar vrije kür weifelend, doordat de drievoudige flip en de drievoudige rittberger niet helemaal naar wens ging. Ze kon een valpartij voorkomen. Ze slaagde er vervolgens in om de rest van haar kür foutloos te rijden, waardoor ze tevreden kan terugkijken. 

In totaal kwamen er 24 schaatssters aan de start. Lindsay eindigde op een knappe 18e plaats. De winnares was Anna Stsjerbakova uit Rusland. Topfavoriet Kamila Valijeva, die veelvuldig in het nieuws was vanwege het dopingschandaal, eindigde net naast het podium na meerdere valpartijen.

Van Zundert, een leerling van het Graaf Engelbrecht in Breda, mag trots zijn op haar prestatie. Ze maakte met haar Olympische deelname een einde aan ruim 40 jaar afwezigheid van Nederlandse sporters op de Olympische spelen bij het kunstrijden en plaatste zich na haar korte kür knap voor de vrije kür. In 1976 deed kunstrijdster Dianne de Leeuw voor het laatst voor Nederland mee aan het kunstrijden.