Logo bredavandaag.nl

Nieuw in Breda: Virtual Reality beleven in The VR Room

  Advertorial

(advertorial) - Zet een bril op en je waant je in een andere wereld. Bij een opticien zou je denken aan een mooi verkooppraatje, maar in het geval van The VR Room is het de realiteit. Virtual Reality, om precies te zijn.


In een van de panden op het voormalige gevangenis terrein van De Koepel opent The VR Room 24 november haar deuren als onderdeel van The Future Dome, zoals het complex sinds kort heet.

Zo kort voor de officiële opening is Joris Korsten bezig met het inrichten van de verschillende ruimtes. De echte, want de virtuele staan al klaar voor de bezoekers die een groepsuitje willen dat onvergelijkbaar is met alle andere uitjes.

The VR Room is leuk voor de deelnemer, maar ook voor zijn gezelschap dat mee kan kijken. Zodra je door de VR-bril kijkt en door je koptelefoon hoort ben je weg. Letterlijk. Het ene moment sta je op de rand van een wolkenkrabber, of ben je in een sprookjeslandschap en het andere moment kun je bukken om de bloemetjes beter te bekijken.

Voor de bezoeker met bril voelen de bewegingen allemaal heel logisch, voor je gezelschap is het wonderlijk. Er staat namelijk iemand met een bijzondere bril voor je neus onzichtbare dingen uit de lucht te grijpen, of duik je weg voor een mogelijke aanval van een dinosaurus die levensecht op je afkomt.

Dat wordt nog mooier zelfs. “Dit is 3D”, vertelt Joris Korsten. “We voegen daar 4D aan toe en willen zelfs naar 5D door het toevoegen van bijvoorbeeld geur.” Maar het kan ook wind of warmte zijn. De belevenis wordt daarmee nog intenser. “Maar dit is al genoeg hoor”, vertelt een van de proefkonijnen verbaasd na een sessie.

4D is bijvoorbeeld het geval bij de VR-schommel. Daar neem je als bezoeker plaats op een houten bankje met twee met touw omwonden stokken naast je: de schommel. Met de bril op waan je je in de kerk van Groningen. Door vooruit en achteruit te bewegen in het juiste ritme maak je snelheid.

“Dit is echt raar”, lacht proefkonijn Kim, die zwaaiend met haar benen vooruit en haar lichaam naar achteren vaart maakt. “Je schommelt echt”, klinkt het met verbazing, terwijl ze met haar benen plafond van de kerk aantikt op het scherm. Voor de toeschouwers een vermakelijk gezicht, voor haar een echte beleving. “Ik moest echt even goed gaan staan”, vertelt ze na afloop.

Virtual Reality is daarmee realiteit. “Je houdt je eigen brein voor de gek”, geeft Korsten aan.

Zelf VR ervaren?
www.thevrroom.nl/breda VR you ready?FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief