Kies goed welk relatiegeschenk passend is.
Kies goed welk relatiegeschenk passend is. (Foto: Maxilia)

Maxilia: Creatief met relatiegeschenken

  Advertorial

(advertorial) - Het geven van relatiegeschenken is heel normaal geworden. Opvallen tussen al die geschenken is dus een hele kunst. Toch zijn er nog manieren om op te vallen door het geven van relatiegeschenken. Zomaar relatiegeschenken versturen heeft tegenwoordig vrijwel geen zin meer. Doel van een relatiegeschenk is namelijk om als onderneming te blijven hangen bij de (potentiële) klanten. Opvallen geblazen dus! Maar hoe?


Dat kan op verschillende manieren. Zo is het aan te raden om relatiegeschenken te kiezen waar de ontvanger echt iets aan heeft. Daarbij hoort ook een goede boodschap die past bij jouw bedrijfsvisie.

Trendy, duurzaam of praktisch

Met een relatiegeschenk wil je uitstralen waar jouw bedrijf voor staat. Het is je kans om iets meer van jouw bedrijfswaarden te laten zien. Ga je voor duurzaamheid? Dan pas je hier de geschenken op aan. Voorbeeld hiervan is een powerbank op zonne-energie. Dit is niet alleen een praktisch cadeau, het geeft ook de boodschap mee dat je bezig bent met duurzame oplossingen. Je maakt het nog persoonlijker door deze powerbank bijvoorbeeld te laten bedrukken met jouw logo of naam. Ben je voor een gezonde levensstijl? Kies bedrukte bidons of shakebekers. Het zijn de items waar iedere gezonde ondernemer blij van wordt. (lees verder onder foto)


Aandacht voor hospitality

Voor bedrijven waar hospitality hoog in het vaandel staat, valt te denken aan bedrukte dienbladen of pepermuntjes. Eveneens zaken waar ze in iedere kantoorruimte geen gebrek aan willen hebben. Ander voordeel van het geven van kantoorbenodigdheden? Deze gadgets met jouw bedrijfsnaam liggen straks met een beetje geluk verspreid op diverse bureaus. Gratis reclame dus. Zorg je ervoor dat jouw contactgegevens er ook direct op staan? Dan hoeven die potentiële klanten niet eens eerst helemaal naar je website om hierachter te komen en met je in contact te komen. Wanneer je investeert in give-aways, wil je het natuurlijk stijlvol verpakken. Het moet direct duidelijk zijn dat het van jouw bedrijf komt. Pak het daarom in met bijpassende etiketten, stickers of labels.

Verras met het tijdstip

Extra tip: stuur het eens op een ander tijdstip. Zo kiezen de meeste bedrijven ervoor om pas in december relatiegeschenken te versturen. Wanneer je net ervoor zit door het najaar te kiezen of juist het voorjaar, heb je meer kans op te vallen. Zo blijft jouw naam én logo goed in het geheugen van (potentiële) klanten of zakenrelaties hangen. Precies jouw doel!

Betaal niet teveel

Vanzelfsprekend moeten deze extra's je niet teveel kosten. Daarom is het goed om kritisch te kijken naar de juiste aanbieder van deze relatiegeschenken. Een voorbeeld van een betrouwbare leverancier is Maxilia. Hier koop je niet alleen voordelig in, je kunt er ook vanuit gaan dat de levering snel is en dat je gadgets van hoogwaardige kwaliteit in huis haalt. Wel zo'n fijn en vertrouwd gevoel.
FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief