Freek Schalk van Life & Garden Etten-Leur.
Freek Schalk van Life & Garden Etten-Leur. (Foto: Bedrijf in Focus - Bedrijfsfotografie)

‘Het beste tuincentrum van Breda en omstreken zit in Etten-Leur’

  Advertorial

BREDA - Freek Schalk herhaalt het tijdens het gesprek meerdere malen: “Service en kwaliteit, daar staan we voor. Dat zou overal vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het niet.” Bij zijn ‘Life & Garden’ in Etten-Leur is dat het wel. “Het beste tuincentrum van Breda zit in Etten-Leur? Dat durf ik wel te zeggen ja.”


Aan de Lage Vaartkant staat Freek met zijn team van 34 medewerkers dag in dag uit klaar voor de klanten. Het is een manier van leven. Natuurlijk heeft het tuincentrum een meer dan compleet aanbod, waarover later meer.

Daarnaast is Freek Schalk ook continue op zoek naar manieren om duurzaam te ondernemen. “Binnenkort komen er 330 zonnepanelen op ons dak, daarmee zijn we het eerste tuincentrum van Brabant dat qua elektriciteit zelfvoorzienend is”, vertelt de enthousiaste ondernemer. Eerder werden al alle lampen vervangen door led-lampen. Uiteraard. “Dat spreekt voor zich.”


Kwekers uit de buurt
De zoektocht naar duurzaamheid zit hem ook in de keuze voor leveranciers. “We proberen met kwekers in de buurt afspraken te maken. Daarmee voorkom je dat planten eerst het hele land doorgereden worden, voordat ze bij ons te koop zijn.” Dat is een proces van de lange adem. “Ook al zijn wij een groot tuincentrum, wij zijn voor zo’n kweker een kleine partij. Die levert een veelvoud aan een groothandel.”

Toch lukt het steeds vaker om in de buurt in te kopen. “We hebben met een kweker uit Zundert de afspraak gemaakt dat hij al ons perkgoed, de eenjarige planten voor in de tuin, levert”, vertelt de tuindeskundige. “Met hem hebben we bovendien de afspraak dat we biologisch perkgoed gaan aanbieden op proeftafels. Daarmee kunnen klanten zelf zien wat het verschil is.”

Ook met een kweker uit Oud-Gastel maakte Life & Garden Etten-Leur al afspraken. Het is het begin. “We hebben duizenden soorten planten.” Duurzaamheid zit hem ook in advies. Bijvoorbeeld over duurzame onkruidbestrijding en regenwaterafvoer. “Van regentonnen, tot opslag onder het terras en afkoppeling van regenwater van het riool.” Eerder werkte Schalk mee aan de actie steenbreek. “Daarbij konden mensen een vierkante meter terras gratis omruilen voor planten, om op die manier de verstening van tuinen te doorbreken.”

Assortiment
De kracht van Life&Garden Etten-Leur zit hem uiteraard ook in het assortiment. “Dat is super compleet”, weet Schalk. “We hebben een groot aanbod interieur en sfeer, van meubels tot accessoires, een goed gesorteerd breed assortiment van tuinmeubelen.” De wens van de klant staat daarbij voorop. “We weten dat klanten gewend zijn aan snelle levering. Als het moet kunnen we dezelfde dag leveren. Hoe we dat doen? Kwestie van afspraken maken met onze leveranciers.”


Belangrijk onderdeel van het assortiment is uiteraard het groen, met duizenden soorten planten. “Voor binnen en buiten. Daarin geven we graag advies over welke plant het waar het beste doet.” De planten zijn ook echt groen, benadrukt de ondernemer. “We nemen alleen planten af van gecertificeerde leveranciers, zodat de planten niet behandeld zijn met niet toegestane bestrijdingsmiddelen.”

Logische winkelroute
Life & Garden Etten-Leur is niet alleen super compleet. “Bij het maken van onze inrichting letten we erg op de logische winkelroute, zodat je intuïtief kunt vinden wat je nodig hebt. En als je even wilt overleggen of wilt nadenken, dan hebben we een sfeervolle koffiehoek waar je terecht kunt.”

Genoeg redenen om ook vanuit Breda naar Life & Garden aan de Lage Vaartkant te rijden, vat Schalk samen. “Bovendien ben je in iets meer dan tien minuutjes in ons tuincentrum.”

Life & Garden Etten-Leur
Lage Vaartkant 11
4872 NC Etten-Leur
T: 076 - 5034956
Gesponsord artikel

Life & Garden Tuincentrum


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief