Zon en muziek op het Spanjaardsgat Festival.
Zon en muziek op het Spanjaardsgat Festival. (Foto: Spanjaardsgat Festival)

5 optredens die je niet mag missen tijdens het Spanjaardsgat Festival

  Advertorial

(advertorial) - Legends. Dat is het thema tijdens dit Spanjaardsgat Festival, dat plaatsvindt van 5 tot en met 16 juni. Daar is geen woord aan gelogen. Wij zetten vijf nu al legendarische optredens uit het programma in de spotlights. Van Queen tot ABBA.


5 juni: Bohemian Rhapsody
De film over Queen en frontman Freddie Mercury brak vele records in de bioscopen. In samenwerking met Pathé heeft Breda misschien wel de eerste gratis toegankelijke voorstelling in de open lucht te pakken. Het belooft een bijzonder avondje te worden. Mamma Mia Figaro! Op de dag zelf heeft de organisatie de vertoning verplaatst naar 12 juni. Dit komt door de voorspelde weersomstandigheden. 


6 juni: George Michael tribute
Het Military Academy Orchestra vertelt samen met Charly Luske & band het verhaal van Luskes idool George Michael, een van de meest succesvolle zangers uit de jaren tachtig en negentig. Het belooft een concert te worden over het stormachtige leven van deze Britse popzanger, tekstschrijver en producer met natuurlijk zijn hits en prachtige nummers als soloartiest en uit de tijd van Wham!.

7 juni: Meezingen met ABBA
Met een paar duizend man uit volle borst meezingen met liedjes die iedereen kent. Afgelopen jaar zorgde het Spanjaardsgat Festival al voor kippenvel op de armen én een fantastische avond tijdens Breda zingt Hazes, dit jaar wacht een Avondje ABBA.

Harmonie Cecilia vormt samen met ABBA-Fever de ABBA Tribute XXL band. Denk Dancing Queen, Mamma Mia, Waterloo, ga zo maar door: geen enkele ABBA-tophit wordt overgeslagen. "De echte ABBA-fans worden zelfs verrast met enkele vergeten, maar prachtige albumtracks." Om het af te maken dragen de zangeressen en bandleden prachtige, handgemaakte kostuums en staan zij in een sfeervolle podiumsetting inclusief witte vleugel en spiegelbollen. "Deze show garandeert een onvergetelijke meezingavond."

9 juni: Maestro Jules presenteert
Klassieke muziek is voor een hoop mensen de-ver-van-je-bed-show. Onterecht. Dat toonde Maestro Jules van Hessen afgelopen jaar al met succes aan. Dit jaar doet hij dat dunnetjes over. Samen met het Philips Symfonie Orkest presenteert hij Shostakovitsj no. 7. Maestro Jules kan als geen ander op een vrolijke manier uitleg geven bij klassieke werken, waardoor je er anders naar gaat luisteren. Zo laat Maestro Jules met het ruim 100 koppig Philips Symfonie Orkest horen hoe Shostakovitsj componeerde onder het schrikbewind van Stalin. Aangrijpende muziek vol dubbelzinnigheden, ontrafeld door de Maestro. Na de pauze wordt de symfonie in zijn geheel uitgevoerd! De beelden komen terug en je beleeft de muziek met andere oren.


13 en 14 juni: The Ultimate Legends
Het Breda's Festival Orkest brengt wederom een bijzonder programma volledig afgestemd op het thema Legends, van klassiek tot rock. Met speciaal geschreven filmmuziek door de voormalige dirigent van dit orkest, Frits Baijens, gebaseerd op de helden thema's uit de Marvell-films. Daarnaast brengt Bredanaar Ewout Feenstra de muziek van de legends Prince en David Bowie en sluit Tim Akkerman samen met het Breda's Festival Orkest de avond af met een ode aan Bruce Springsteen.

Benieuwd naar het hele programma en de aanvangstijden? Check de website van het Spanjaardsgat Festival.
Gesponsord artikel

Stichting Spanjaardsgat