Eigenaar Maurice de Rooij staat zaterdag klaar met verschillende elektrische fietsen waarop een proefritje gemaakt kan worden.
Eigenaar Maurice de Rooij staat zaterdag klaar met verschillende elektrische fietsen waarop een proefritje gemaakt kan worden.

Opstapdag Baronie Tweewielers: Welke elektrische fiets past het best bij je?

  Advertorial

(advertorial) - De ene fiets is de andere niet, en dat geldt ook zeker voor elektrische fietsen. Daarom houdt de Baronie Tweewielers zaterdag een opstapdag bij de winkel in winkelcentrum Hoge Vucht.


Natuurlijk staan er fietsen van de verschillende merken klaar, met allemaal hun eigen kenmerken en prijs. “We hebben fietsen van Victoria, Qwic, Cortina, Vogue en Watt”, vertelt kersverse eigenaar Maurice de Rooij. Die laatste fiets is bijzonder. “Want van Bredase makelij. Daarvan hebben we er twee staan.” En voor de ‘snelheidsduivels’ is er een speed-pedelec. “Die hebben we normaal alleen op bestelling, dat zijn fietsen die tot 45 kilometer per uur kunnen.”


Plek van de motor
De afgelopen jaren nam de verkoop van de elektrische fiets een vlucht. Belangrijkste verschil in de fietsen? “De plek van de motor”, geeft Maurice aan. “Tachtig procent van de al verkochte fietsen heeft een motor in het voorwiel.” Dat model is nog steeds populair. “De wat duurdere fietsen hebben een middenmotor, bij de trapas.”

De fietsen met de motor in het voorwiel zijn ook de voordeligst geprijsde fietsen. “Omdat een motor op deze plek eenvoudiger is”, legt de fietsenspecialist uit. Maurice kent de kritiek op deze modellen. “Maar dat is niet terecht. Wat wel zo is, is dat het een andere manier van fietsen is. Je moet er aan wennen, en je moet je trapondersteuning terugzetten als je even bij het stoplicht staat te wachten. Zeker als je voor een bocht staat, dan kan je het gevoel hebben voortgetrokken te worden.”

Een fiets met een middenmotor als trapondersteuning fietst anders. “Dat komt dichterbij het normale fietsen in de buurt. Maar daar hangt ook een ander prijskaartje aan, deze zijn ietsje duurder.”  

Nieuwe eigenaar
Voor Maurice is de opstapdag op 18 mei een van de eerste evenementen die hij organiseert vanuit De Baronie Tweewielers. De ondernemer had al twee zaken aan de Generaal Maczekstraat met Scooterhill en de Fietsfabriek. “Ik heb de winkels van Hein Huisson overgenomen. Daarmee hebben we in heel Breda vestigingen, waardoor we ook qua inkoop sterker zijn geworden.” Dat is ook voor de klanten voordelig. Die merken verder weinig van de overname. “Het personeel is gebleven, net als de service en de garantie op door Hein verkochte fietsen.”

De opstapdag is zaterdag tussen 10.00 en 16.30 uur bij De Baronie Tweewielers, Winkelcentrum Hoge Vucht, Moerwijk 24, 4826 HN Breda.Gesponsord artikel

De Baronie Tweewielers


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief