Metal, Jazz & Folk

Column

Hallo! Ja, weer tipke's onder invloed. Niet van de alcohol deze keer (helaas), maar van de drugs! Welke drugs? Penicilline. Kent u dat??

'T is niet lekker, je wordt er niet high van, maar hopelijk gaat 't wel snel een stuk beter met me, want ik zit al sinds máándag (dit is dus de 4e dag hè!) thuis heel zielig ziek te wezen (met steeds het idee; morgen wordt 't beter, maar no)! Ik geloof dat de voorhoofd-, kaak-, keel- en oor-holtes ontstoken zijn/waren, ik weet 't niet, maar 't deed in ieder geval héél erg pijn, ik was totaal van de wereld en ik heb 't gevoel of ik, sinds zondagnacht, net een paar uur wakker ben! (de penicilline begint zijn werk te doen, jawel!). Had ik dan toch niet in die sneeuwstorm moeten gaan lopen afgelopen zondag? Maar ja, voor Philip Kroonenberg heb ik véél over natuurlijk! En dat was ook zwaar dubbel en dwars de moeite waard, dus ik heb er géén spijt van!

Anyway, ik dacht dus, dat worden geen tipkes deze keer, want; géén inspiratie (nul), géén energie en 't allerergste: géén Uitloper!!!
Maar, het kan snel veranderen binnen een paar uur, ik heb toch aardig wat info verzameld, en ik probeer nu voor 't eerst Tipkes zonder Uitloper te doen!
Heb ik toch weer een beetje 't gevoel bij de wereld te horen. Ik bedoel, de koorts is nog niet helemáál weg en ik klink als Harry Nac door een Megafoon, maar daar hoor je nix van als je leest, en typen gaat weer uitstekend!

'T is wel zo, als je zo'n week uit de running bent je totále planning naar de klote is, ik weet nu bijvoorbeeld bij god niet wannéér ik in vredesnaam die Sinterklaaskadootjes nog moet kopen!? Kunnen die winkels 's nachts ook een keer open?

Maar laten we 't over jullie hebben: waar kunnen we nog naar toe deze dagen??? (ik ga nog éven de deur nie uit!)

Als je vanavond nog weg wil kun je (als 't nog niet is uitverkocht), naar Mezz; daar speelt "Leaf"; daar wordt je vrolijk van en ze beginnen om half 9. Entree 14,-.

Vrijdag 28 november
Livemuziek in:

- 't Mezzcafé; de Utrechtse band Kensington (9 uur)
- Café de Speeltuin; Funkrock-band Non-Sense (10 uur)
- Café Happy Days; Tripwire (rock-covers) (10 uur)

en dan natuurlijk om 12 uur 's-nachts het ruimschoots aangekondigde optreden van Batmobile in de Graanbeurs! Zal zeker een waar Rockabilly-feestje worden daar!!

Zaterdag 29 november
- Voor de mensen die de afgelopen tijd een beetje gestoord zijn geworden van het Beatle-gebeuren heb ik goed nieuws:
het is vandaag Rolling Stones Fanclubdag in Tilburg! Het begint om 5 uur in Kaffee Lambiek! Veel Plezier!
- Volgens mij wel een zeer aardige voorstelling in 't Chassé: "Raaf", met Sanne Vogel, Egbert-Jan Weber en Tygo Gernandt, over "living on the edge"!
Begint om half 9

- In Café De Klomp in Etten-Leur een optreden van de band "7 sisters"; wegens succes nogmaals geboekt! Het zijn géén zeven zussen. Wat wel dat weet ik niet!
Begint om half 10.

- En we hebben een optreden van "Tjane"; Nederlandse Wereldmuziek zeg maar; een mengeling van pop-jazz en folk. Zij treden op in Geertruidenberg in het
Cultureel Centrum De Schattelijn. Begint om kwart over 8. Entree is 13,-. En de drummer is Ruben van Boven!

Zondag 30 november
- Metalfestival "Staalzucht" in Mezz (zaal); aanvang 14.15, entree 15,-- (voor de hele dag).
- Workshop in 't Hijgend Hert: Jazz meets Tango! Deze keer o.l.v. pianist Wim Warman (van Sexteto Canyengue!). Spannend! Begint om half 3.
- Jamsessie in Café De Zandloper; Oude stijl Jazz; as usual! Aanvang 3 uur.
- Mellow Down Easy in 't Mezz-café vanaf half 5 (onze jongens met de lange haren die zo mooi CCR kunnen doen, en nog veel meer...
- Feelgood pop-band Jupiter speelt in 't Zwarte Schaap (POB), vanaf 5 uur.
- In D'n Heilige Anthonius is volgens mij ook live-muziek; "Aftertony"(? klopt dat?); zal vast wel blues zijn en zal vast wel om 5 uur beginnen...
- In 't Bierreclamemuseum Ierse Folk vanaf 5 uur van "Boys from the Country Hell" (??)
- Singer-songwriter Rens Hensen in café De Vulling (8 uur)

Nou, toch best nog wat kunnen vezamelen toch?? Ik zal er zelf niet veel van meemaken, hoewel ik hoop de broertjes Schraven toch eigenlijk wel te zien zondagmiddag in 't Mezzcafé!!

Oh ja, en de oplettende Grote Markt & city wandelaars zullen horen dat er nieuwe muziekskes uit het Carillion van de Grote Kerk komen!!
O.a. "Song for Hannah", een compositie van Paul Maassen, en een Negro spiritual "Elijah Rocks"!

Verder wil ik u nog attent maken op het optreden van "Aardige Jongens" in Den Bosch (Theater a/d Parade; 8 uur) a.s. máándag, 1 december. Aardige Jongens zijn: Frank Boeijen, Henk Hofstede en Henny Vrienten; hebben samen een cd gemaakt. Geen idee of 't uitverkocht is. Effe belle. En anders zijn ze 17 december gewoon in Breda;-)

Èn a.s. woensdag, 3 december, is er een jamsessie o.l.v. saxofonist Mete Erker in 't Hijgend Hert! Aanvang 20.30 uur!

Ik ben best trots op mezelluf! Dit allemaal zonder Uitloper! Ik ga terug op de bank voor de TV met m'n dropjes, en kiwi's en thee met honing en melk met anijs en water met zout (om te stomen) en... Penicilline!!

Groetjes,
Marion