Kyteman & Outlaws

Column

Ik wilde eigenlijk een soort van Herfst-slaap gaan doen, want dit kan niemand met de beste wil van de wereld Lente noemen, sorry.

En dan pas weer wakker worden als 't weer normaal zou zijn, maar dat is ook wel weer overdreven en een beetje flauw, dus ik doe 't niet. Bovendien heb ik nu twéé kaartjes voor Kyteman (dus Marc is ook blij!), en 't zou wel héél flauw zijn om dan nu ineens niet te gaan.

Dus we gaan er gewoon voor, voor wéér een weekend!

We hebben natuurlijk 't Filmfestival wat woensdag is geopend, kei-leuk eigenlijk, maar ik heb helaas nul tijd (heb ik weer). Wèl heel fijn dat Catherine (Keyl) er was in plaats van Kate (Winslet) (???????).
Maar er draaien prachtige films - zie hier - dus check it out zou ik zeggen!

Ik wil ook graag weten hoe Jonathan Richman is geweest; die speelt vanavond in Mezz om half 9, want dat ga ik waarschijnlijk niét halen. (maar ge wit ooit nooit nie).

Een andere leuke optie voor vanavond is De Amsterdam Klezmer Band in 't Chassé (kleine zaal) om half 9. Is echt heel leuk!

Verder:

Vrijdag 27 maart

- Kyteman's Hip Hop Orkest in Mezz - helaas UITVERKOCHT! :)
- Het Jan Schröder Kwartet (met o.a. Paul Maassen) in 't Hijgend Hert; aanvang 9 uur, entree 6,--.
- Solid Soul speelt in Zeezicht (10 uur)
- De láátste "Outlaws in Charge"- avond in de Graanbeurs, met Rockabilly-surf-punk-rock-bands uit Gent, Friesland en Limburg, èn als verrassing
onze eigen Gecko Broters!!!! Dat is nu geen verrassing meer, maar ik mocht 't verklappen! De zaal gaat dus daarom een uur eerder open: 23.00 uur!!!
Kaartjes voor dit feestje zijn te koop bij de (Bruine) Pij, TunesVille en bij Ferdi zelluf (meestal te vinden in Dok-19). Op zaterdag is 't trouwens in Dok vanaf nu de hele dag CD-Café Play it Again! Met zowel nieuwe dingen als collector's items!
- De Blues-fanaten kan ik doorverwijzen naar Bergen op Zoom: daar is 't Bluesroute, met o.a. Farstreet, Kees Schipper (met Bemanning), Stinky Lou (& the Goon Mat) èn…. Ian Parker! Jawel!

Zaterdag 28 maart

- In de Boulevard is er een flitsend muzikaal gebeuren genaamd "Voulezbaard" (??).
Begint om 10 uur, en het betreft een opzwepende show met "het beste wat Breda te bieden heeft aan"; Hip-Hop, Techno, Soul, Funk, Electro, Drum'n Bass, Minimal enz.
Voor de liefhebbers dus! Entree 5,--.
- In 't Chassé een volgens mij prachtige voorstelling van Duda Paiva Puppetry & Dance, genaamd "Malediction".
Poppentheater met mime en dans. Het begint om half 9 in de kleine zaal; entree 13,--.
Als ik nog energie over heb, en 't is niet uitverkocht kom ik nog!!

Zondag 29 maart

- In 't Hijgend Hert Beaux Jazz met een zang-workshop van Adriana Romijn. Aanvang half 3.
- In Café de Zandloper Oude Stijl Jazz-sessie vanaf 3 uur
- In 't Mezzcafé speelt het trio Très B (vorige week nog bij DWDD) vanaf half 5
- In d'n Ongelovige Heilige Antonius in de St. Janstraat doet het sessie-clubke wat vorige week in de Sam zat 't nog 'ns dunnetjes over; ze hebben nu ook een naam:
Sister Cruz; bezetting: Eric Wels, Sil van Rijckevorsel, Daan Bogers, Josje Jonker en Mike Draco. Het repertoire is een mix van pop, blues, jazz, funk en reggae. Aanvang half 5.

Hier moet u 't even mee doen, want meer research heb ik niet gedaan!

Volgende week in 't Chassé ook nog Nynke Laverman (dinsdag, half 9 middenzaal) en Slagerij van Kampen (woensdag 8 uur, grote zaal).

Oh ja, ik hoorde dat er bij de Beyerd nog een aantal kaarten waren voor Jesus Christ Superstar! Snel zijn dus!

Prettig Weekend!
Groetjes,
Marion