Alsnog in Engeland

Column

Zeilteam NHTV doet van 13 tot en met 19 april mee aan de Race of The Classics. Tweede Paasdag vertrok de vloot van twintig zeilschepen met studenten uit Rotterdam. Dat ging niet zonder problemen.

"We zijn alsnog in Engeland aangekomen en we hebben Oostende (België) overgeslagen. Vanwege dikke mist was het voor een groot deel van de vloot niet mogelijk om uit te varen. Daarom zijn we op maandagavond nog terug gevaren richting de Veerhaven waar het allemaal begon. Ondanks deze tegenvaller zijn wij op dinsdagochtend vroeg vertrokken naar de Maasmond. Om vervolgens koers te zetten naar het zuiden langs de kust van Zeeland en België. Rond de landsgrens zijn wij overstag gegaan richting Engeland waar wij met een lang (nacht-) rack zijn gefinished als vijfde."
"Vooralsnog zijn wij benieuwd wat de rating verrekening hiermee doet. Om de verloren dag in België op te halen gaan we eerst naar Den Helder waar wij in de haven zullen aanleggen om vervolgens richting IJmuiden nog een rak te varen voor de kust van Nederland. Gezien de situatie van de vloot is dit ook de beste oplossing geweest."

"Wijgaan met spirit de rest van de rees tegemoet."

Jaap Verheijen, teampcaptain.
www.zeilteamnhtv.nl

Eerdere columns: www.bredavandaag.nl/zeilteam
foto's: www.bredavandaag.nl/fotoalbums/2009/zeilteam