Zydeco & Open Ateliers

Column

Weer genoeg te doen komend weekend en eigenlijk te weinig tijd om 't op te schrijven, maar ik doe toch een snelle poging!

Dit is het weekend voor onze Kapitein Iglo, want vrijdag t/m zondag wordt weer het Cajun & Zydecofestival gehouden in Raamsdonksveer! Hij speelt er zelf ook met de ZydegoNutz, en verder is 't drie dagen lang Cajun & Zydeco wat de klok slaat, dus liefhebbers: gaat d'r maar aan staan! Kijk op de website voor wie wanneer en hoe laat! Ook line-dancers zijn Van Harte welkom!

Iets heel anders maar ook leuk: vrijdag en zaterdag de Open Atelier-dagen Breda, waarbij onze kunstenaars hun kunsten laten zien! De aftrap is vrijdag om vijf uur in Electron en om 8 uur wordt in Rosa een speciale expositie geopend van vier Bredase kunstenaars, waaronder Iris Bouwmeester (die het mooiste beeldje van Breda heeft gemaakt - staat aan de benedenkade van de nieuwe Haven). Kijkt u voor mee info op www.atelierskunstenaars.nl.

Verder hebben we vrijdag 12 juni nog een optreden van "Somewhere Man" in Café Friends aan 't Kerkplein (11 uur).

Zaterdag 13 juni
klinken vanaf 1 uur de Hip-Hop-Beats van het Boogiedownfestival op 't Kasteelplein, en dat duurt tot een uur of 10!!

Als ik had gekund zou ik zéker naar 't Chassé gegaan zijn om de zwaar bejubelde voorstelling van Luc Bondy te bekijken; dus als je de kans hebt: 20.30 uur in de middenzaal; kaartjes kosten tussen de 22 en 32 euro. Internationale selectie!
Maar helaas; ik ga Bevers zoeken:).

Ook nog een fijn jazz-concert in 't Hijgend Hert deze avond van Mete3; het tenor-trio rond saxophonist Mete Erker. Als special guest heeft hij Bart Wirtz (ook sax) uitgenodigd. Entree is 5 euro. Ik verwacht dat 't rond een uur of 9 begint (weet ik even niet zeker momenteel).

Zondag 14 juni
Is er weer een Beaux Jazz Workshop in 't Hijgend Hert, deze keer o.l.v. bassist Eric Wells (half 3), ook is er om half 3 een optreden van zangeres Josje Jonker in de "Inspire Coffe Company". Ik heb er nog nooit van gehoord (wel van Josje; een rijzende ster in Breda, maar niet van die Coffee Company), maar het zit in ieder geval in de Veemarktstraat ergens tegenover de Baron z'n Vriendin! Effe checken! En er is een optreden op 't terras bij Mezz (bij mooi weer uiteraard, anders zal 't naar binnen verhuizen) van Matthijs Leeuwis (Bredase Blues), om half 5, en we kunnen ook nog naar 't Bierreclamemuseum op de Haagweg; daar is live-muziek van "Harmony Glen" vanaf 5 uur.

Oh ja, mócht er nog iemand een kaartje hebben voor Ry Cooder met Nick Lowe & Flaco in volgende week in Carré en toch ineens helemaal geen zin hebben of gewoon een been breken ofzo; je kunt mij áltijd bellen! Datzelfde geldt voor de Eagles in Antwerpen; ik wil die opa's best een keer zien!

Prettige wedstrijd en tot volgende week!
Groetjes,
Marion

PS: Wanneer is 't weer Smaakvol Breda?