De (voorlopig) laatste Tipkes

Column

Hallo! Voorlopig typ ik hier nu echt de laatste tipkes.

Voor wie het nog niet wist: omdat ik geen gebruik meer kan maken van de mailbox van de Gemeente Breda, en, wat eigenlijk nog 't aller-lastigste is, ook geen gebruik meer kan maken van de donderdag-middag-lunchpauze-tijd is 't voor mij momenteel niet te doen om de tipkes regulier te versturen.

Het zou incindenteel wel lukken om 't op deze site te krijgen, maar de ene week wel en de andere weer niet vind ik ook niks, ik hou niet van half werk!
Bovendien ontbreekt me momenteel lichtelijk de energie ervoor, want als ik mijn verhaaltje niet bij iedereen in de brievenbus kan gooien is de lol er voor mij een beetje af...

Ik wil hierbij meteen even reageren op de reactie van Rupsjenooitgenoeg op deze site: dit is nou júist de reden waarom ik ze eigenlijk nooit wilde publiceren!! De tipkes waren namelijk van oorsprong juist bedoeld voor mijn vriendjes en vriendinnetjes en gaan met name over een biertje daar en een optredentje daar, met puur het doel om zoveel mogelijk mensen op de plaats van actie te krijgen! Het is nooit mijn bedoeling geweest om een serieuze column te schrijven; daar waag ik me niet aan! Wil je wekelijks een mooi geschreven column over "echte eerlijke muziek" lezen dan verwijs ik je naar de Vara-gids; elke week een prachtig stukje van Mart Smeets!

Voorlopig stop ik er in ieder geval even mee. Laten we zeggen dat de Tipkes even op vakantie zijn...

Ik wil velen van jullie bedanken voor alle lieve reacties en voornemens van "protest-acties" (waar ik overigens nog niets van gemerkt heb :)) ) en vooral ook voor alle hulp-aanbiedingen! Ik ga me even bezinnen hoe ik 't in 't vervolg 't beste zou kunnen gaan doen, en zal me zeker melden als ik van één van jullie aanbiedingen gebruik wil maken! Bedankt voor 't meedenken in ieder geval.

Tis ook wel toevallig dat ik van deze weekendtipkes er niet ééntje mee ga maken, want ik zit zelf 3 dagen op North Sea Jazz....!

Maar voor degenen die hier blijven:

Zaterdag 11 juli is 't de hele dag saxofoondag in de Nieuwe Veste waar o.a. workshops worden gegeven door de docenten (waaronder Mete Erker en Milan Bonger). Go check it out!

En dan hebben we het Breda Live Concert op 't Chasséveld - (wie weet het niet, geloof niet dat ik ooit zoveel reclame voor een evenement voorbij heb zien komen!); kaartjes kosten 17,50, en dan krijg je Giovanca (15.30), Racoon (17.00), Jan Smit (19.00) en Tiësto (21.30) en tussendoor de DJ's.
Aparte combi!

Zondag 12 juli
- Een nieuw festival in Breda voor de Francofielen: Festival Bonjour Breda!
Van 14.00 uur tot 19.00 uur Franse muziek, Franse wijn, Franse kaas, Franse les met een Franse slag, jeue de boules èn een hommage aan Edith Piaf bij Café du Jambon op 't Van Coothplein en bij Le Petit op 't Petit Montmartre!
Met muzikale bijdragen van o.a. Mijnheer Dinges, Joep Peeters, De Makrelen, accordeonist Henk van Aert en de Belgische chanteuse Chantal Câlin.
Ik hóóp ook voor jullie op een Frans Zonnetje deze dag!!
- En Jazz in Oncle Jean vandaag: trombonist Dan Barrett & friends (Toine Trommelen, Onno de Bruijn, Harry Kanters en Karel Algoed) vanaf 16.00 uur.
- Op 't terras bij 't Mezzcafé speelt vanaf half 5 "Marly Rose"; zowel eigen repertoire als covers.

Allez, dat was 't wel zo'n beetje!
Ik verlaat jullie met de volgende mededelingen:
- Dinsdag de 14e beginnen de Parkconcerten weer (Parkies), met meteen al aan 't begin waarschijnlijk een van de toppers:
The Auratones feat. Thijs van Leer!

- Zaterdagmiddag 25 juli is er weer een Rosie Lee Roots "Saturday in the Park" concert van singer-songwriter Dennis Kolen!!

- Zondagmiddag 26 juli spelen List & Leenders op de Grote Markt!

Voor de rest verwijs ik jullie naar de vertrouwde Uitloper en deze site! Dan kom je een héél eind!!!

Groetjes en tot......?

Marion