Gamecriminatie

Column

Beste mevrouw/meneer,

Helaas moet ik u voor de tweede keer schrijven aangaande een vorm van persoonlijke discriminatie. De vorige keer was dat in verband met mijn zwarte haar, waardoor ik op de Roodharigendag niet op de foto mocht. En nu is het weer raak in Breda. Het is namelijk het geval dat ik al sinds tijden ernstig last heb van likdoorns. Dat is een zeer pijnlijke aandoening waardoor ik nauwelijks lopen kan. Mijn moeder had er al last van en knipte gaten in haar schoenen om de likdoorns de ruimte te geven. Zo ver wil ik niet gaan, maar er is sprake van een behoorlijk handicap.

Nou dacht ik eindelijk eens geluk te hebben met de ParaGames in Breda en wilde ik me inschrijven voor het badmintontoernooi. Je bent tenslotte gehandicapt of niet. Omdat ik niets terughoorde dacht ik dat ik me vandaag gewoon kon melden bij de sporthal van de Paragames, maar daar zeiden ze dat ik niet mocht meedoen. Ik heb ze uitgelegd hoe verschrikkelijk het is om te leven met likdoorns en dat ik vaak van de pijn nauwelijks kan slapen. Maar de mevrouw achter de wedstrijdtafel zei dat dat toch niet de bedoeling was, en dat ik trouwens ook niet hoefde te gaan schreeuwen. Dat deed ik niet, ik praatte alleen heel duidelijk. Enfin, toen ben ik maar weggegaan, maar ik vind het schandalig dat mensen met likdoorns op deze wijze gediscrimineerd worden.

Het klimaat deugt wat dat betreft toch niet in Breda. Mijn dochtertje Bianca was van de week door haar lip gegaan toen ze van de schommel viel. In het kader van de boekenweek mocht ze meedoen aan een wedstrijd koekhappen, want het thema is iets met eten dit jaar, en ze had vreselijk veel pijn bij het bijten en kauwen door die dikke lip. Enfin, al die andere kinderen vraten zich veel sneller door de koek heen en Bianca had geen schijn van kans op de hoofdprijs. Toen ik er weer heel duidelijk iets van zei, zeiden ze in de boekhandel dat ik niet zo moest overdrijven. Ze konden geen rekening houden met Bianca. En dat terwijl ze toch duidelijk gehandicapt was.

De maat is vol. Ik hoop dat u er iets aan gaat doen.

Vriendelijke groet,

een gediscrimineerde stadsbewoonster

NB: ik weet niet of het iets uitmaakt, maar ik kan nog wel redelijk lopen op Birkenstock sandalen