BN-er met hart en nieren

Column

Deze week stond in het teken van de orgaandonatie. BN-ers lieten weten dat zij hadden besloten om na hun leven, organen beschikbaar te stellen voor transplantatie doeleinden. Anita Witzier, Tycho Gernandt, Giel Beelen, Kluun. Zij gingen u voor en zijn al donor.

En ach, waarom ook niet eigenlijk. Zie het als recycling. Orgaan transplantaties worden alleen uitgevoerd in academische ziekenhuizen. Dat zijn als het ware de kringloopwinkels waar de nog bruikbare onderdelen worden gedemonteerd.

Als je nou maar zorgt dat je bij leven hebt duidelijk gemaakt óf ze wat mogen hebben en wát ze mogen hebben dan kan het niet fout gaan. Er zullen vele levens mee gered worden en wees eerlijk, wat moet je er zelf nog mee?

Na vele jaren voorlichting is er echter nog altijd een groot te kort aan donor organen. Velen willen best donor worden maar het komt er niet van om het even zelf te registreren. Want dat is nodig volgens de huidige “Donor Registratie Wet”.

Daarom zou het een goede zaak zijn als er een wetswijziging zou komen die “Actieve Donor Registratie” mogelijk maakt. In het kort komt het er dan op neer dat iedereen donor is mits heeft aangegeven dit NIET te willen zijn. Het is de enige manier om de wachtlijsten voor donor organen weg te werken.

Teken voor actieve donorregistratie, net als Yvon Jaspers, Kluun, Paul de Leeuw en . . . . Ger Heimans.

“Mag ik je handtekening?
Petitie VOOR actieve donorregistratie op http://www.2mh.nl

Ger Heimans, BN-er (Bescheiden Nederlander)

(zie ook www.GerHeimans.nl)