Schapcriminatie

Column

Beste voorzitter van het meldpunt Discriminatie,

als ze ons Bianca niet zo’n vreselijk verdriet hadden gedaan, was ik niet in de pen geklommen, maar je moet toch wat als moeder van zo’n puber.

Zoals u weet heeft het de afgelopen dagen vreselijk geregend. Het was werkelijk ongelooflijk. Ik zei nog tegen mijn buurvrouw die net van de Hema kwam met lekkere rookworsten, dat ik me niet kon herinneren dat het zoveel katten en honden had geregend. Want dat zeggen ze in Engeland als het veel regent. Maar dat doet er niet toe. Vorige week ben ik met ons Bianca naar de Boerenbond gereden om een paar mooie rubberlaarzen uit te kiezen. Ze wilde eigenlijk met bloemetjes, maar ze hadden daar alleen van die groene boerenlaarzen, dus heeft ze die maar genomen. Het ging erom dat ze dit weekeinde voorbereid was.

Nou, het water in de singel werd hoger en hoger. Op vrijdag kon Bianca er niet van slapen, want dat werd lekker ploeteren in de ondergelopen straten. Maar niks daarvan. Ons Waterschap moest zo nodig weer van alles gaan regelen, roosters schoonmaken en schuiven opzetten, waardoor er geen ondergelopen straat te bekennen was. Een paar flinke plassen, maar dat was het wel. Ons Bianca was dus echt hartstikke teleurgesteld, en de kinderen van de basisschool bij ons in de buurt ook. Daar lag zelfs een rubberbootje klaar om de watersnoodramp van 1953 na te spelen. Nee, dan heeft het Waterschap in Limburg meer begrip voor de fantasie van kinderen. En dat kinderen hier in Breda worden gediscrimineerd door het Waterschap, dan moet niet langer kunnen.

Vriendelijke groet,

een beregende bewoonster van Breda.

Nb ik weet niet of het belangrijk is, maar een vriend van ons heeft varende op de singel zijn hoofd gestoten aan een brug waardoor hij een hersenschudding heeft. Laten ze die bruggen eens wat hoger maken!