Tipkes: Minstrelen en troubadourendag

Column

Waar komt de Bredanaar dit weekend aan zijn muzikale trekken. Lees de Tipkes van Marion en verdwaal niet. Kerstsfeer gegarandeerd.

Hallo!!

De Winterfeestjes zijn al weer in volle gang! De café's zien er op hun allermooist uit, en ondanks de crisis zijn de Kerstborrels niet aan te slepen! Same as it ever was! Alleen uitkijken dat je niet uitglijdt!

Dit weekend kunt u al in de Kerstsferen komen in bij de Ginnekense Winterfeesten en ook in Princenhage laat men zich niet onbetuigd op 't Haagse marktje: "Aogse Winterpret" met o.a. een heuse schaatsbaan en live-muziek (van o.a. Ons Deborah - zaterdagavond 8 uur op de schaatsbaan dus!)

Verder zijn er vooral veel mooie voorstellingen in 't Theater de komende dagen.
Om te beginnen met vanavond:

Vrijdag 10 december
- In Cultureel Centrum Zundert een optreden van Johan Verminnen; aanvang 20.30 uur. Entree 19,50.
- Flip Noorman acoustisch in Café Walkabout, 22.00 uur.
- Hot Shots in Zeezicht (met Daan Bogers, Josje Jonker, Ewoud Feenstra, Henk Guitjens, Abel de Vries, Jeffrey Bollebakker, Stef de Hond en Leroy Carli). soul en funk; aanvang 22.00 uur.

Zaterdag 11 december
In 't Chassé:
- Het Groot Niet te Vermijden in de grote zaal, aanvang 8 uur, entree tussen de 15,50 en 27,50
- Flamenco-danseres Maria Juncal in de middenzaal (met uiteraard live-flamenco-muziek), aanvang half 9, entree tussen de 19,50 en 26,50

In 't Hijgend Hert 's-middags een uitvoering van de zang-leerlingen van Angela van Rijthoven (2 uur),
en 's-avonds speelt Communication Breakdown, acoustisch.; vanaf half 11.

In De Beyerd 't jaarlijkse sponsor-feestje van SR&BB, met uiteraard een fijn blues-bandje! Robbert Fossen & Bobby's Teardrops (als dat geen blues is…). Het is zeker niet besloten, dus iedereen is welkom! De Band begint om 10 uur.

Zondag 12 december
- De jaarlijkse Minstrelen & Troubadourendag is weer daar! Een heleboel muzikanten (waaronder o.a. Merel Simons, Robert den Hartigh, Somewhere Man en Tom Wolkers) kunt tegenkomen vanaf 2 uur in De Bruine Pij, de Walkabout, de Kleine Wereld, de Vulling, 't Hart van Breda, Sam Sam, 't Mezz-café, de Wasserette en de Dames Pellens (naast de Beyerd).
- Beaux Jazz-Sessie in 't Hijgend Hert olv Naomi Adriaansz; aanvang half 3
- Oude Stijl Jazz-sessie in De Zandloper; aanvang 3 uur
- Ierse traditionals en covers in 't Bierreclamemuseum van "Take the Biscuit"; aanvang 5 uur
- Marlous & James in Café Bel Air; aanvang 5 uur
- B@ntje in de Bommel! B@ntje, met frontlady Margo, speelt voornamelijk covers uit de soul-hoek en begint om 5 uur.

't gaat gewoon door deze week:
- Maandag 13 december is er een filmconcert in Chassé Cinema (half 8); Kevin Toma speelt live bij de stomme film : The Thief of Bagdad; de locatie wordt voor deze gelegenheid aangekleed, compleet met buikdanseres en Marokkaanse munt-thee!

- Dinsdag 14 december
speelt The Rotterdam Jazz Orchestra met Yuri Honing in 't Chassé (20.30 uur in de middenzaal; kaartjes tussen de 11,50 en 25,50) en kun je voor 5 euro leren slurpen bij Van Kemenade & Hollaers; de Slurpshow van Ilja Gort! ('t gaat hier dus over WIJN!). Aanvang 8 uur.

- Woensdag 15 december
kun je meeschrijven met het Groot Dictee in 't Hijgend Hert (half 9)
of naar de Lennon-film Nowhere Boy die in 't Mezz-café draait (gratis); 9 uur.

En dan natuurlijk niet vergeten een kaartje te kopen voor de KerstMezz 17 december (aanvang half 9, kaartjes 15,-; te koop bij Mezz en bij de Beijerd). Ze gaan hard! (echt waar).

Oh ja, en List & Leenders spelen zondag 19 december in de Bruine Pij onder de Kerstballen!!! Gezellig als je d'r bij bent! Aanvang 17.30 uur.

Tot ergens!
Groetjes,
Marion