Concurrentie Bredase media moordend

Column

Het Bredase medialandschap is overvol. Dat bleek ook vandaag weer. Want naast het vertrouwde dagblad BN DeStem zijn er tv-zender Brabant 10 en nieuwswebsite BredaVandaag.nl die het medialandschap hebben aangevuld de laatste jaren. Normaliter zitten ze niet direct in elkaars vaarwater. Tot vandaag.

Vrijdag werd toch pijnlijk duidelijk dat sommige vakgenoten hier heel anders over denken. Een verslaggever van BredaVandaag.nl ondervond dat aan den lijve. Wachtend voor een rood stoplicht werd hij plots getorpedeerd door een wagen van Brabant 10.

De internetjournalist kwam met de schrik vrij, maar de boodschap was vrij helder. ‘Kom niet in ons territorium. De verslaggever stond namelijk bij de afslag richting het Rat Verlegh Stadion, alwaar ook de regionale omroep is gevestigd.

Het ergste van het verhaal is nog dat ze een stagiair op pad hadden gestuurd voor deze laffe daad met terroristische proporties. Waarschijnlijk omdat de redactiechef van Brabant 10 er zijn neus voor optrekt of uit commerciële overwegingen in de luwte wil opereren.

De BredaVandaag.nl-reporter stond dus nietsvermoedend, met een briljant nieuwsonderwerp in gedachten, te wachten. Maar met de vrijdagmiddagborrel in het verschiet, werd hij met neus op de feiten gedrukt: de concurrentie in Breda is moordend.