Bier en kilo's

Column

Bier, magnetronmaaltijden, zoete witte wijn(bij voorkeur met ijs), chips, een vette hap, diepvries-eten. Al deze “maaltijden” komen in mijn wekelijkse voedingspatroon voor sinds ik het studentenleven in ben gerold. Een gezond bord met broccoli, aardappelen en rundvlees zit er niet meer in.

Ten eerste omdat het teveel moeite kost, ten tweede omdat ik niet kan koken en ten derde omdat ik het niet kan betalen. Een heerlijke magnetronmaaltijd kost daarentegen bijna niets en is nog lekker ook. Oké, lekker is een groot woord maar het is binnen te houden.

De eerste weken ging het nog goed, ik roeide fanatiek en ik was veel thuis waar mijn lieve papa gezond voor me kookte. Maar toen ik bijna dagelijks bij mijn vriendin in het studentenhuis bleef slapen en er geen gepensioneerde vader in de keuken stond om heerlijke maaltijden te bereiden ging het mis. De pondjes vlogen eraan.

Hier een feestje, daar een feestje. Geen tijd om fatsoenlijk te eten dus dan maar bij friet van Piet snacken want deze ene keer kon het nog wel, afvallen kon volgende week ook nog. En daar zit ik dan een paar maanden later en een paar kilo zwaarder niet geheel gelukkig.

Ik zal toch iets meer op mijn eten en alcoholgebruik moeten gaan letten wil ik er over een jaar nog een beetje fatsoenlijk bij lopen. Vanaf nu ga ik dus weer fanatiek roeien, groente eten, veel water drinken, mijn vitaminepillen slikken en vooral geen friet van Piet.

Jasmijn Goedhart

Jasmijn Goedhart komt uit Breda en schrijft elke maandag een column over haar studentenleven. Vandaag is aflevering 6.