Hennie van de Kar.
Hennie van de Kar.

Bezig blijven

Column

Als je net een zilvergrijze auto hebt gekocht, lijkt het of er opvallend meer mensen dan eerst rondrijden in zo'n zelfde zilvergrijs exemplaar. Een nieuwe baan? Gek, opeens lijken al je vrienden ook aan iets anders te beginnen. Jammer, dat ik niet op de naam kan komen voor dit fenomeen. Het heeft in ieder geval te maken met ieders gekleurde versie van de werkelijkheid. Zo leven we in dezelfde stad, maar zien we andere dingen.

Mijn blik wordt ingekleurd door een verbouwing, waar ik middenin zit. Op iedere straathoek zie ik steigers, opgestapelde stenen, hopen zand, planken, dakbeplating, dixi's, schilders, metselaars, timmermannen en ga zo maar door. Zou het iets met de verlaging van het Btw-tarief op het arbeidsloon te maken hebben, dat iedereen juist nu aan het verbouwen gaat? Of heeft de bouwende bedrijvigheid die ik in mijn omgeving constateer helemaal niets daarmee van doen? Is het enkel mijn kijk op de werkelijkheid?

Ergens hoop ik dat meer mensen hebben besloten zich niets aan te trekken van de sombere berichten over de economie en gewoon blijven investeren. Want zou dat niet de beste remedie zijn tegen de recessie? Schouders eronder, aan de gang blijven, doorgaan, nieuwe dingen verzinnen. Bezig blijven dus.

Hennie van de Kar