Hennie van de Kar.
Hennie van de Kar.

Over de datum?

Column

Dat je elkaar op 1 januari een goed Nieuwjaar wenst, is tamelijk vanzelfsprekend. Op 2 januari ligt het voor de hand om dat te doen, terwijl het op 3 januari heel aannemelijk is. Natuurlijk kun je elkaar iedere dag het beste wensen. Zo ook op 4, 5, 6, 7 etc. januari. Het voelt echter op z´n minst tegennatuurlijk om dat op 16 januari nog tegen elkaar te zeggen.

Toch ben ik behoorlijk over de datum gegaan met mijn nieuwjaarswens. En veel bedrijven in de regio met mij. Namelijk, tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van NAC Breda, afgelopen maandagavond. Ik had er plezier in om op die avond bekenden en onbekenden de hand te schudden. Het voelde absoluut niet als een verplichting om zakelijk betrokkenen bij NAC een goed 2012 te wensen.

Immers, als het goed gaat met de sponsors en businessclubleden van NAC Breda, heeft dat ongetwijfeld een positieve invloed op de club. Dan kunnen we op 19 september 2012 (noteer die datum!, www.100jaarNAC.nl ) het honderdjarig bestaan van de club vieren. Daar werk ik maar wat graag aan mee.

Dus ben je zakelijk betrokken bij de club en wens ik je in de lente of halverwege de zomer uit het niets een heel gelukkig Nieuwjaar, dan weet je waarom. Mijn wens is alles behalve over de datum en zeker houdbaar tot en met 19 september 2012, de dag van 100 jaar NAC Breda.