Ger Heimans
Ger Heimans

Ik hou wel van een nummertje

Column

De column die u nu leest is mijn 70e column die tevens verschenen is op www.BredaVandaag.nl. Ik schrijf overigens niet voor niets “tevens”, want deze columns zijn ook verschenen op mijn eigen website www.GerHeimans.nl.

Mijn eigen website heeft de subtitel “In 250 woorden”. Die titel gebruik ik omdat al mijn columns uit precies 250 woorden bestaan. 250 woorden, de titel niet meegerekend.

Dus “BredaVandaag” heeft inmiddels, 70 x 250 is, 17.500 woorden van mij op het internet geslingerd. 70 columns met gemiddeld zo'n kleine 300 lezers per column. Elke column is in 78 seconden te lezen.

Het woord “column” levert in WordFeud 15 punten op. Volgens mijn oude mechanische rekenmachine zijn dat gemiddeld 2,5 punten per letter. Ik hou van die rammelbak.

Ik word hitsig als ik 3 getallen op de 57 millimeter brede telstrook zie verschijnen. Ik beroer de 31 knopjes met passie. Het ratelende geluid brengt me haast in een orgastische toestand. De rekenmachine als stimulator voor persoonlijk genot. Ik geil op die 10 cijfertjes. Je kan mij midden in de nacht wakker maken voor een nummertje.

Toch geneer ik me voor deze 5 schaamteloze ontboezemingen in de 5e alinea. Mijn hele gevoelsleven te grabbel voor 300 lezers. Toch hebben die 1486 letters in 8 paragrafen een bedoeling; duidelijkheid!

Want laat er geen misverstand over bestaan: ik ben een cijfer-fetisjist!
Ik herhaal: ik ben wél een cijfer-fetisjist!

Waarmee ik maar gezegd wil hebben dat ik niets van doen heb met die club van Geert!