Afbeelding

Ten overvloede

Column

We hebben er drie tegenwoordig in ons dorp. Niet één, niet twee, nee, maar liefst drie stuks zijn er. Lang waren er ‘maar’ twee, maar sinds kort mogen we ons de trotse bezitters noemen van een heus derde tankstation. Want daar heb ik het over.
Tankstations.

Je zou denken dat er in een plaats als Teteringen genoeg te exploiteren is, maar niks blijkt minder waar. Van tankstations moeten we het blijkbaar hebben in dat kleine dorp van ons. Twee jaar geleden, toen we hier net neergestreken waren, verkende ik al uitgebreid de dorpskern van Teteringen. Op zoek naar al wat binnen loopafstand te krijgen was.

De huisartsenpost, apotheek en tandarts waren gelukkig snel gevonden. Toen volgde de rest van de speurtocht. Supermarkt? Check. Bakker? Dubbel check zelfs, net als de kapper. Postkantoor? Hmmm, agentschap. Ook goed. Maar liefst twee bloemisten kwam ik tegen! Ik werd al snel een heel blij mens. Een slager, kaasboer en groentenwinkel kon ik niet direct gevonden krijgen, maar tot mijn grote verrassing behoorde de golfbaan dan weer wél tot het plaatselijk meubilair. Tijdens de verbouwing konden we ons laven aan maar liefst twee snackbars en een wokrestaurant. Ook daarover niets te klagen dus.

Wat ik wel jammer vond (en nog steeds vind), was het uitblijven van een drogisterij. Niets is heerlijker dan even neuzen tussen geurtjes en shampootjes als je de hele dag in stofwolken hebt gestaan. Of wat te denken van een tijdschriftenwinkel, een boekenwinkel, een cadeauwinkel of misschien zelfs een HEMA. Je kunt mij niet wijsmaken namelijk dat Teteringenaren geen onderbroeken, lakens of schrijfwaar nodig hebben. Of dat ze geen rookworst lusten.

Voor al deze zaken moeten we al snel uitwijken naar de buitenwijken van Breda of gewoon doorrijden naar Oosterhout.
En ja, ik ben het met u eens, daar heb je dan weer benzine voor nodig.
Vandaar waarschijnlijk al die tankstations…

Nee, men kan niet beweren dat er in Teteringen niet wordt nagedacht over de doorsnee Teteringenaar. Benzine en Diesel in overvloed bij ons.

Nu maar hopen dat we niet teveel auto’s in onze plaats hebben die op gas rijden.
Ik bedoel maar…