Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs
Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs

Meesterzet Grote Kerk overgenomen in randstad

Column

COLUMN - Vanaf 1 januari 2013 houden het Amsterdamse Concertgebouw en de Rotterdamse Doelen elke maand zogenaamde cd concerten.

Een woordvoerder van het Concertgebouw: “Toen iemand ons vertelde van de plannen van de Grote Kerk in Breda om het publiek tegen betaling te laten luisteren naar cd’s, vroegen wij ons af waarom we hier niet eerder op waren gekomen. Een gouden idee. De Doelen en wij hebben de handen ineengeslagen en er een gezamenlijk project van gemaakt. En dat project noemen we CD. Die letters staan voor Culturele Democratisering. In deze tijden van crisis een prachtig goedkoop alternatief voor peperdure concerten. Onze geluidsinstallaties zijn uitermate geschikt om cd-opnamen van grootschalige concerten weer te geven. Natuurlijk kiezen wij topuitvoeringen. Tel je dit allemaal op bij de meer dan voortreffelijke akoestiek van onze zalen dan compenseert dit ruimschoots het nadeel dat het publiek tegen een leeg podium aan zit te staren. Kaarten kosten € 10 en daarvoor krijg je ook nog een kop koffie. Wij verwachten veel aanloop van mensen die het zich normaliter niet kunnen veroorloven om onze muziektempels te bezoeken.”

Bovenstaand citaat is een product van mijn fantasie, het cd-concert van de Grote Kerk Breda helaas niet. Toch nieuwsgierig geworden? Woensdag 12 december 20.00 uur.

Thijs Bonger